Til tross for at de begge hentet seg inn de siste ni klarte verken Eirik Tage Johansen eller Joakim Mikkelsen å klatre på resultatlisten.

Runde 3

Det tok litt før Joakim Mikkelsen fikk en birdie på sisterunden av Challenge de Catalunya. Han var to over par etter ni på grunn av to bogeys, men heldigvis klarte han å snu spillet.

To birdies på hull en og to bragte ham på par, men dessverre holdt det ikke helt inn for drammenseren. En sen bogey snek seg inn på hans 16. hull, banens syvende hull. Dette tok ham til slutt til 72 slag og +1 for dagen.

Han falt kun én plassering ned og endte til slutt to under par og på delt 33. plass.

Åtte plasser ned fra Mikkelsen finner vi Eirik Tage Johansen. Også han var to over par etter ni spilte hull, og klarte å hente seg inn etter å ha gått sine siste ni på par.

Med en avsluttende runde på +2 endte han til syvende og sist en under par og  delt 41. plass.

Det ble Antonio Hortal fra Spania som kom seirende ut. Han ledet før siste runde og vant med -14, tre slag bedre enn Callum Shinkwin fra England.

NB! Kun tre runder ble tellende da de måtte kansellere fredagens runde på grunn av tøffe vindforhold.

Runde 2

Det ble lite fyrverkeri på andrerunden av Challenge de Catalunya. Både Mikkelsen og Tage Johansen måtte over par på lørdagens runde.

Joakim Mikkelsen leverte en forrykende førsterunde i sin første Challenge Tour for sesongen. -8 på førsterunden viser hva han er god for, men dessverre ble det ikke noe birdieshow for drammenseren.

Mikkelsen startet bra med tre strake par, men med to bogeys og én birdie hans første ni satte ham til én over par etter halvspilt andrerunde. Dessverre ble det ingen flere birdies enn den ene, og med ytterligere to bogeys samt en dobbelbogey på hull 15 havnet han fort utenfor de ti beste.

Runden på 76 slag (+5) gjorde så han falt fra ledelse til delt 32. plass,  en posisjon han deler med Eirik Tage Johansen som også spiller sin første Challenge Tour-turnering for sesongen.

Johansen vartet også opp med en bra runde på torsdag og var -4 etter første dag. Andre runde lørdag bød på flere birdies, men også flere bogeys. Fire birdies, fem bogeys og en over par for dagen tok ham 19 plasser nedover resultatlistene, fra 13. plass til 32. plass. Dermed deler Mikkelsen og Johansen plasseringen før tredjerunden går av stabelen i morgen, søndag.

På toppen ligger spanjolen Antonio Hortal. Han hoppet 23 plasser med sin 63-runde, og takket være seks birdies og en eagle er han 11 under par totalt.

Runde 1

For en start det ble på Joakim Mikkelsen sin Challenge Tour-sesong torsdag. Han klinte til med banerekord og ledelse. På greenen brukte han et puttingtips han lærte på reportasjetur med Norsk Golfs Golfskolen for noen uker seiden.

NB! Andre runde er utsatt til lørdag på grunn av kraftig vind fredag.

Drammenseren spiller sin første turnering siden november, og var usikker på hva han skulle forvente før torsdagens sesongstart i Challenge de Catalunya på Lumine Golf & Beach Club utenfor Barcelona.

Resultatet ble hans beste runde så langt i proffkarrieren.

Da runden var omme hadde han signert for åtte birdies, ikke en eneste bogey, ny banerekord på 63 slag og ikke minst: Ledelse.

– Det gikk unna i dag!. Jeg slo rett og slett jævlig bra. Jeg gikk ut med lite forventninger. Jeg har ikke spilt en turnering siden november, og hadde som mål i dag å bare slappe av og kose meg. Det pleier vanligvis ikke å være min stil, jeg har mye temperament. Men jeg klarte å slappe av, og slagmessig er dette det beste jeg har spilt noensinne, sier Mikkelsen til Norsk Golf.

– Når det er sagt er det bare spilt en runde, er han rask med å legge til.

Mikkelsen, som startet runden på hull 10 fikk en drømmestart med en enkel tap in for birdie. Resten av dagen skulle det bli mye av det samme, og alle birdiene hans kom etter imponerende innspill. Og runden kunne fort vært enda lavere, da han forspilte noen korte birdieputter.

Mikkelsen hadde spesielt håpet birdieputten på fire meter på det siste hullet hadde funnet veien ned til bunnen av koppen, men den styrte unna og strøk hullkanten i siste sekund.

– Hadde jeg senket den hadde jeg gått back nine på 29 slag. Men jeg skal ikke klage, jeg visste jo ikke før runden om det skulle bli 75 eller 63 slag.

Mange stusset da Mikkelsen bare puttet med høyre hånd gjennom hele torsdagens runde. Han begynte å eksperimentere med enhåndsputting da han var med Norsk Golf på Golfskolen-innspilling i Barcelona i starten av april. Enhåndsputting er et av tipsene som kommer i en senere utgave av Norsk Golf i år. Selv om det i utgangspunktet er ment som en øvelse til trening, var Mikkelsen såpass god med en hånd at han har valgt å prøve det ut på banen de siste ukene – og nå i turnering.

– Med fare for å «jinxe» meg selv har det fungert veldig bra så langt. Jeg har slitt med puttingen, og da er man åpen for å prøve noe nytt, forteller han.

Mikkelsens beste plassering på Challenge Tour til nå er 32. plassen i Northern Ireland Open i september i fjor.

Det er ikke bare Mikkelsen bet godt fra seg i torsdagens åpningsrunde. Fire slag bak deler Eirik Tage Johansen 13. plassen på fire under par. I likhet med Mikkelsen er dette også siddisens første Challenge Tour-turnering for sesongen. Tage gjorde tre birdies, en eagle og en bogey på torsdagens runde.

Espen Kofstad skulle også spille denne uken, men har trukket seg på grunn av skade. Han fortalte Norsk Golf tidligere denne uken at han er ute på ubestemt tid.