Runde 3

 

Da tredjerunden til Robert Garrigus begynte ledet han med tre slag, en ledelse som aldri har vært større på Innisbrook noen sinne. I samme ball spilte Kevin Na, en spiller som alltid har brukt litt ekstra tid på runden. Garrigus regnes som en av de raskere spillerne på Touren, mens Na har rykte på seg som en av de tregeste.

 

Problemene oppsto etter nesten halvspilt runde. Na trengte en dommer på hull fem for å avgjøre en vanskelig situasjon, og de slet med å komme tilbake i flyten. To hull senere ble de satt på klokka, og dommerne forlot ikke de to amerikanerne før hull 18.

 

Vi var ti minutter bak skjemaet, forklarer Na etter runden.

 

Garrigus kjente på stresset og slet med å score backnine. Han startet dagen i god flyt og tre under etter fem spilte hull og økte ledelsen, men etter det slet han med puttingen og misset birdiesjansene.

 

Jeg hadde et par dårlige putter i dag, men resten av spillet sitter bra. Nå skal jeg på puttinggreenen og ordne opp litt så er jeg klar for morgendagen, forteller Robert Garrigus til PGA Touren etter runden.

 

Med to bogeys backnine endte han én under par for dagen. Det førte til at han misset sin tre-slags ledelse og er nå kun ett slag foran Kevin Na. Na, som fulgte Garrigus tett de første ni klarte derimot å bevare roen mens dommerne tok tiden på gruppen. Dermed beholder han andreplassen før helgens siste runde.

 

Litt tidligere på dagen spilte Retief Goosen og australieren John Senden i perfekte forhold. Goosen, som ikke har vært i vinnerposisjon siden 2012 grunnet skadet rygg startet godt, men slet litt med å få noe ut av mulighetene han ga seg selv.

 

Jeg fortalte caddien min på hull seks i sinne hvordan jeg ikke satte en eneste putt, sier Goosen.

 

Med birdies på hull 7, 8 og 9 var han plutselig i sonen, og satte også back-to-back birdies på 12 og 13.

 

Da jeg senket birdien på hull 7 snudde det. Hallelujah! Plutselig ble hullet større, fortsatte han.

 

Han senket chippen for birdie på hull 16, og satte metersputten for birdie på det 17. Etter at han hadde fullført det siste hullet hadde han klatret kraftig på leaderboardet etter dagens laveste score på -7.

 

En annen som spilte akkurat like bra var John Senden, men i motsetning til Goosen som slet på green de første hullene, var han -4 etter fem spilte hull. Australieren var førstemann ut og kunne derfor putte på helt perfekte greener.

 

På greenene her må du ta høyde for mye grain. De er i perfekt stand, men ballen beveger seg mye i det som ser ut som en vanlig helling, forklarer Senden i intervjuet etter runden.

 

Etter tre birdies backnine fullførte Senden som Goosen en bogeyfri 64-runde og klatret til henholdsvis 3. og 5. plass. Senden er to slag bak Garrigus og ett slag bak Kevin Na på andreplass, mens Goosen har fire slag opp til teten.

 

 


 

Runde 2

 

Robert Garrigus har inntatt ledelsen i Florida. Selv hevder han at hans gode spill kommer av hans tre dagers fisketur rett før turneringsstart.

 

Da han ankom Innisbrook mandag rørte han ikke golfkøllene. I stedet dro han for å fiske. Han holdt seg unna golfbanen både tirsdag og mesteparten av onsdagen for å fiske over 30 abbor. En litt annerledes oppvarming ser imidlertid ut til å gjøre susen for Garrigus.

 

Amerikaneren har hatt birdies på samtlige av par-5 hullene begge dager. Kanskje ikke så rart når han er blant de som slår lengst på touren. Med til sammen 10 birdies og -7 sammenlagt etter to dager leder han med tre slag. I løpet av turneringens 14 års historie har ingen hatt en større ledelse etter 36 hull.

 

Jeg tror jeg havnet i et godt tankemønster fordi jeg holder hodet klart og ikke tenker på noe. Jeg går og har det gøy, sier han til PGA Tour etter runden.

 

Og det ser virkelig ut til at han har det moro. Fredagens runde på fem under par viser nettopp det: 6 birdies og én bogey.

 

– Det er fiskingen, forteller han.

 

Tre slag bak følger Kevin Na etter en runde på 68 slag (-3). Ytterligere ett slag bak ligger Pat Perez, Matteo Manassero, Matt Every og Justin Rose. Rose er ranket som nr. 7 i verden, den høyest rankede spilleren i helgens turnering.