Tiger Woods nærmer seg sin første seier på PGA-touren på 2,5 år. Med ett slags ledelse på Graeme McDowell, samt spillere som Ernie Els og Ian Poulter bare tre slag bak, er det duket for en real thrilleravslutning søndag. 

 

Det store spørsmålet nå er om Tiger endelig klarer å holde hodet kaldt. Ved flere anledninger tidligere år har han hatt muligheten til å vinne, men rotet seg bort på slutten. Og mannen han møter i lederball søndag, Graeme McDowell har et lite psykologisk overtak på Woods. Nord-iren kan spille uten press, og er en av bare ni spillere som har slått Woods når han har ledet før 4. runden. Det skjedde under Chevron World Challenge i 2010, da han puttet Woods i senk i omspill.

 

Les også: Der han hører hjemme

 

Selv om Tiger tar med seg en ledelse på ett slag, kunne den fort ha vært større. På et tidspunkt ledet han med fire, men da en kvinne skrek i baksvingen hans på det 15. hullet mistet han kontrollen over utslaget og slo out of bounds. Resultatet ble dobbelbogey, samtidig som McDowell gjorde birdie to hull foran. Woods samlet seg imidlertid raskt med birdie hullet etter, og sikret ensom ledelse før avslutningsrunden.

 

– Jeg spilte bedre enn 71 slag i dag, definitivt. Jeg spilte bra i dag. Jeg slo ett dårlig slag og hadde en treputt. Jeg gleder meg til imorgen. Det kommer til å bli gøy, sa han etter runden.

 

En seier for Woods vil gjøre underverker for selvtilliten to uker før US Masters slår i gang på Augusta National. Sjeldent har oppbyggingen til turneringen vært så spennende. Tiger tilbake i form, Phil Mickelson har funnet igjen touchen på greenene, en revansjesugen Rory McIlroy etter fjorårets kollaps, og verdensener Luke Donald som jager sin første majortittel, er alle faktorer som lover godt for spenningen til årets første major.

 

NB! Ernie Els trenger å ende alene på tredjeplass eller høyere søndag for å klatre til topp-50 på verdensrankingen, og dermed kvalifisere seg til US Masters.

 

 

 

 

Woods går ut i lederball med McDowell kl. 20.05 norsk tid. Avslutningsrunden sendes på Viasat Golf fra kl. 19 til midnatt.