Kårer Tutta til Norges mest fremgangsrike utøver internasjonalt

Suzann Pettersen danker ut både Solskjær, Hushovd, Riise, Brækhus, Zuccarello, Hangeland og Koss av norske idrettsstjerner når Aftenpostens A-magasin fredag kårer rangerer nordmenn med størst internasjonal fremgang.

Publisert

– Norge har mange sportsprofiler som har satt spor ute. Juryen hadde imidlertid sin soleklare favoritt. Enhver utfordring skal helst være så stor som mulig, nesten umulig, for da får Suzann «Tutta» Pettersen anledning til å plassere konkurranseinstinktet i femte gir og vise hva hun er god for, begrunner A-magasinet avgjørelsen om å plassere Tutta på topp blant våre idrettshelter.

Selv om Tutta kåres til den norske idrettsutøveren med størst internasjonal suksess, er det fortsatt utøverne i vinteridrettene som topper popularitetskåringene blant nordmenn. VG utførte nylig en spørreundersøkelse som avdekket hvilke ti idrettsutøvere nordmenn liker best. Kåringen ble dominert av vinterutøvere, mens Tutta ikke var å se på listen.

Er du enig i at Tutta fortjener den øverste plassen i rangeringen av norske utøvere med internasjonal suksess? Si din mening i kommentarfeltet under!

Slik rangerer Aftenposten norske sportsprofilers internasjonale suksess:

1. Suzann Pettersen – golf

2. Ole Gunnar Solskjær – fotball

3. Thor Hushovd – sykling

4. Mats Zuccarello Aasen – ishockey

5. Brede Hangeland – fotball

6. Cecilia Brækhus – boksing

7. Patrick Thoresen – ishockey

8.John Arne Riise – fotball

9. Johan Olav Koss – skøyter

Les også: Mener TV-aktuell Tutta er større enn Northug og Bjørgen 

Les også: Suzann Pettersen er vår tids Sonja Henie

Les også: – Dette veier tyngre enn mange av pokalene på min hylle! 

Powered by Labrador CMS