Børsheim startet dagen bare to slag bak teten, men stupte nedover leaderboardet etter en beksvart runde fredag.

 

Med syv bogeys og en trippelbogey på scorekortet signerte han for en runde på hele 82 slag, og raste med det ned til seks over par sammenlagt og delt 101. plass.

 

Fem slag bak cutstreken har han nå misset to cuter på rad på Challenge Tour. Runden var forøvrig hans femte på 80-tallet denne sesongen.

 

Børsheim har topp-15 på pengelisten ved sesongslutt som målsetting for å få en god kategori på neste års Europa-tour. Før ukens turnering lå han på 37. plass.

 

Også Eirik Tage Johansen må pakke sakene tidlig fra Kazakhstan. Siddisen spilte sin første Challenge Tour-turnering siden Norwegian Challenge i august, men misset cuten med tre slag etter to strake 74-runder.

 

Australieren Scott Arnold leder etter halvspilt turnering på ti under par.

 

Etter denne uken er det pause på Challenge Tour. Neste turnering er The Foshan Open i Kina fra 17. til 20. oktober. Det gjenstår bare tre turneringer av årets sesong.

 

 


 

 

Runde 1

 

Knut Børsheim stortrives i Kazakhstan. Torsdag åpnet han med fire under par på Nurtau GC, og kjemper helt i toppen.

 

Åpningsrunden på 68 slag holder til en delt fjerdeplass så langt, mens mange spillere fortsatt er ute på banen. Børsheim ligger to slag bak lederen Chan Kim fra USA.

 

Etter to strake missede cuter på Challenge Tour har Fana-golferen falt ned til 37. plass på pengelisten de siste ukene. Med 33 151 innspilte euro ligger han snaue 20 000 euro bak den viktige 15. plassen. En god plassering denne uken vil imidlertid gjøre underverker for rankingen.

 

Kazakhstan Open er en av de mest lukrative turneringene på Challenge Tour, og premiepotten på 400 000 euro er den tredje største på årets tour. Vinneren stikker av med 64 000 euro, mens en topp-5-plassering er verdt minst 20 000 euro.

 

Det var i nettopp Kazakhstan for to år siden at Knut Børsheim fikk sin beste plassering på Challenge Tour så langt med andreplass. 26-åringen sier til Challenge Tours hjemmeside at den snille roughen passer ham perfekt.

 

– Banen passer spillet mitt. Jeg kan komme meg ut av roughen, så jeg kan kline til fra tee så hardt jeg kan. Jeg senket ikke så mange putter i dag, men flaggplasseringene var veldig vanskelige. Det føltes som om alt var fem-seksmetersputter med mye «break», så man var fornøyd med å bare rulle puttene nærme, forteller Børsheim.

 

– Jeg spilte virkelig solid, traff mange greener og gjorde det bra på par-5-hullene bortsett fra det 17. hvor jeg dessverre gjorde par. En av bogeyene mine kom med wedge i hånden fra midten av fairway, så jeg spilte stort sett bra, fortsetter han.

 

Selv om han sier han gjerne skulle ha sett flere putter finne bunnen av koppen, senket han også en monsterputt for eagle på det 10. hullet, etter å ha spilt seg inn på green på to slag med femmerjernet.

 

Eirik Tage Johansen er også i aksjon denne uken. Siddisen er tom for wild cards, men var kvalifisert til ukens turnering gjennom sin 82. plass på pengelisten. Dette er hans første turnering siden Norwegian Challenge 11. august. Han trenger en topp-10-plassering denne uken om han skal kvalifisere seg til neste turnering.

 

I skrivende stund er han en under par etter seks hull. Norsk Golf kommer tilbake med mer.