Sluttspillet på PGA Tour nærmer seg finalen. Etter Deutsche Bank er feltet nå kuttet til 70 spillere. På førsteplass finner vi dagens vinner, Chris Kirk. Han drivet konstant 30-40 meter kortere enn makkeren Rory McIlroy, men hva gjør nå det når jernspillet sitter og du putter som en helt.

 

Litt spenning ble det på slutten da Kirk havnet først havnet i roughen på hull 18 og så la seg opp i roughen litt lenger framme. Han senket til slutt en meget god par på hullet og når utfordreren Billy Horschel tabbet seg ut var det klart.

 

Mange hadde nok håpet på karismatiske Horschel. Han har hatt en sesong under forventning. Etter å ha slått innspillet på hull 18 tredve meter for kort var han både sint, skuffet og litt positiv.

 

– Det er uheldig. Ballen var litt lavere enn føttene. Alt på green var bra, jeg prøvde bare å slå et bra slag. Det var kjedelig at det skjedde for jeg spilte veldig bra i dag og ellers i uken. Det var bare ikke dagen min. Jeg er sur for den bogeyen sendte meg utenfor topp 10. Men jeg får ta med noe av det positive videre. Det er første gang i år jeg er i posisjon til å vinne. Nå ser jeg fram til de neste to ukene.

 

Vi legger også merke til at Geoff Ogilvy beholder formen. Den populære stilspilleren ser ut til å virkelig være tilbake.

 

Ryder Cup og kapteinsvalg er det store samtaleemnet. Brandt Snedeker og Harris English har begge blitt nevnt. Kaptein Watson fant nok få nye grunner til å ta dem med videre i vurderingen etter at begge misset cuten i Boston.

 

På det europeiske laget er Luke Donald et usikkert kort. Han har normalt puttingen som sin styrke og spilte to gode runder denne uken, blant annet sisterunden på -4. De fleste spår nå at det blir en kamp mellom Donald og Westwood om den siste plassen på laget. 

 

Neste turnering er BMW Championship. Den starter torsdag og da skal feltet kuttes ned til de 30 som får spille finalen i Atlanta. Blant dem som røk ut etter ukens turnering finner vi Ishikawa, Poulter, Dufner (skadet), Donald, Fernandez-Castano og Snedeker.