GOLF-NORGE//

Knuser alle rekorder: – Vi ser effekt av golfboomen

Aldri før har flere deltatt i landets forbundsturneringer. – Et resultat av den økte aktiviteten, sier turneringsansvarlig Thomas Vesteraas i NGF.

Thomas Vesteraas (t.v.) har grunn til å smile over antall spillere som nå melder seg for konkurransespill. Her sammen med kollega Reidar Stølan under NM på Bjaavann GK i fjor.
Publisert Sist oppdatert

RETTELOGG

  • I den første versjonen av denne saken sto det at 156 spillere skulle spille Norgescup på Moss & Rygge i helgen. Det er nå rettet opp. Det er 156 påmeldte, men bare plass til 84.

I helgen er 156 spillere påmeldt til andre runde i Garmin Norgescup på Moss & Rygge GK. Men så mange er det ikke plass til. 

– Det blir bare 84 som får spille. Påmeldingen i årets forbundsturneringer er rekordhøy, bekrefter Thomas Vesteraas, turneringsansvarlig i Norges Golfforbund.

Han tror «den nye golfboomen» er forklaringen til oppturen.

Ser at det blomstrer

– Ja, jeg mener at vi ser effekten av golfboomen nå, sier han. – I tidligere sesonger har startfeltet i Garmin Norgescup bestått av veldig mange juniorer. Nå er juniorandelen nede i 30 prosent.

Garmin Norgescup er nasjonale forbundsturneringer for damer og herrer og arrangeres i samarbeid mellom NGF og golfklubbene.

Målgruppen er primært spillere over junioralder som ønsker å konkurrere på et høyt nasjonalt nivå og spillere som ønsker å utvikle seg til internasjonale konkurranser. Turneringene teller også på verdensrankingen for amatører (WAGR).

– Vi ser at det blomstrer nå, spesielt blant yngre menn. Om vi skal sende ut et varselsignal, er det fortsatt for damesiden som faller noe, sier Vesteraas.

For selv om antall jenter i Golf-Norge øker, henger kvinneandelen ikke helt med i den positive utviklingen. Blant helgens 156 påmeldte spillere til Norgescup på Moss & Rygge GK er det 121 herrer og bare 35 damer.

Tallet er likevel ikke helt uventet eller skremmende.

Tallene øker fortsatt

En kvinneandel på 23 prosent samsvarer i stor grad med det totale medlemstallet i Golf-Norge. Etter ti år med nedgang snudde alle piler under koronapandemien i 2020. Siden den gang har antall medlemskap i norske golfklubber bare blitt flere.

Og det stiger fortsatt.

Ved siste offisielle rapportering i utgangen av april var det 128 546 registrerte medlemskap, en oppgang på 6,5 prosent sammenlignet med tilsvarende rekordtall i fjor. Samtidig er også aktiviteten høyere.

I løpet av april ble det bestilt 120 831 golfrunder i Golfbox. Det er et tall som bare overgås av pandemisesongene 2020 og 2021 – «gjemmekontorets jubelår».

Utsikten i Golf-Norge er god, med økende medlemstall og høyere aktivitet. Også antallet jenter øker selv om kvinneandelen går ned på grunn av en større økning blant spesielt unge menn.

Plass i NM Mid-amatør

– Vi ser gjerne at enda flere melder seg på i turneringsspill, sier Vesteraas og slår et ekstra slag for NM Mid-amatør på Nøtterøy GK 22.-23. juni.

NM Mid-amatør er den øverste nasjonale turneringen for spillere over 25 år (født 1999 eller tidligere). Det konkurreres over 36 hull brutto, uten kutt, i to klasser: 25-39 år og 40 pluss. Den øvre handicapgrensen er 12,0 for herrer og 18,0 for damer.

Så langt har over 100 meldt seg på NM-festen. Fristen er mandag 10. juni.

– NM mid-amatør er nok en litt «skjult turnering» for mange, sier turneringsansvarlig Thomas Vesteraas. 

– Begrepet «mid-amatør» er gammelt og brukes også internasjonalet, men er nok ikke helt enkelt å forstå for nye spillere. Folkelig sagt er dette en turnering for alle som ikke «satser», men likevel kan spille god golf. Vi håper flere benytter muligheten til å være med.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS