Årets utgave av The Nelson Mandela Championship ble en amputert affære. Massivt regnvær gjennom hele uken gjorde at åpningsrunden ble utsatt helt til lørdag morgen. For at spillerne i det hele tatt skulle rekke å spille seg ferdig ble det besluttet å korte ned til 36 hull.

 

Espen Kofstad hadde skaffet seg et bra utgangspunkt før søndagens avslutning, etter en åpningsrunde på en under par. Dessverre måtte han en over par søndag, og falt med det ned ti en delt 54. plass.

 

Kofstad hadde fire birdies på scorekortet, like mange som i åpningsrunden, men gjorde også tre bogeys og en dobbelbogey for andre dag på rad. Uten at han deppet av den grunn. Nå vender han blikket mot neste ukes turnering Alfred Dunhill Championship på Leopard Creek CC, også den i Sør-Afrika.

 

– Gikk en ove ri dag. Fikk en god start og var to under etter de første ni, men klarte ikke helt å fullføre det. Litt uflyt i den våte roughen gjorde det vanskelig, men sånn går det! Jeg lærte mye denne uken. Jeg spiller bra, så nå trenger jeg å holde det gående til neste uke! Drar til Leopard Creek imorgen, skriver 25-åringen på sin hjemmeside espenkofstad.com.

 

Det måtte omspill mellom tre spillere for å avgjøre ukens turnering, der Scott Jamieson fra Skottland gikk seirende ut av kampen mot Steve Webster og Eduardo de la Riva.

 


 

Runde 1

Etter mye utsettelser fikk Espen Kofstad omsider slått i gang Race to Dubai 2013. Og nordmannen tar sikte på å være mer enn bare «listefyll». Han har føling til toppen etter første runde.

 

Etter to dagers utsettelser på grunn av intensivt regnvær, har banemannskapet på Royal Durban Golf Club i Sør-Afrika endelig fått ryddet vekk nok vann til at turneringen kan starte. Turneringen er den første på 2013-programmet av Europatouren, og ingen ringere enn Challenge Tour-vinneren Espen Kofstad fikk æren av å slå det hele i gang.

 

Les også: Sesongstarten i fare

 

Kofstads scorekort er i skrivende stund utilgjengelig, men rapporter fra Durban forteller Losby-golferen begynte solid med fire birdies og en bogey på de første ni, før en dobbelbogey dessverre skulle stikke kjepper i hjulene hans i innspurten. Likevel kom han seg inn på en under par og 64 slag, på banen som har en rekke forkortede hull i forbindelse med uværet.

 

Hadde det ikke vært for dobbelbogeyen på back nine ville Kofstad vært oppe på en foreløpig pallplass. I stedet deler han 15. plassen, bare fire slag bak lederen Tim Clark. Sør-Afrikanerne dominerer på hjemmebane, og har fire spillere innenfor topp-3.

 

Les også: Slik fornyes kortet

 

Kofstad pratet med europeantour.com før han fikk æren av å åpne ballet:

 

– Det er virkelig kult å få æren av å slå det første slaget i årets Race to Dubai – spesielt når man ser på navnene som har gjort det før meg. Jeg er klar til å gå nå, og forsøke å komme innenfor topp-60 å få en plass i DP World Tour Championship-finalen i Dubai, sier 25-åringen selvsikkert.

 

– Det er så imponerende der på Jumeirah Estates. Vi trente der forrige vinter, og den er ikke så lett som Rory McIlroy og Luke Donald får den se ut til å være. Å se det nivået de spilte på der for to uker siden viser nivået på Europa-touren – Jeg håper jeg kommer til det punktet, fastslår Kofstad.

 

Før Kofstad er det Retief Goosen, Lee Slattery, Bary Lane og Sergio Garcia som har slått åpningsdriven i Race to Dubai-sesongene. 

 

Vi minner om at flere spillere fortsatt er ute på banen.

 

Tror du Kofstad kan klare topp-60 på pengelisten for å komme med i finalen i Dubai neste høst? Si din mening i kommentarfeltet under!