Toursveipet//

Kofstad klatret videre etter vill snuoperasjon

Etter å ha satt banerekord fredag fortsatte Espen Kofstad (36) klatringen i helgen. Dorthea Forbrigd leverte samtidig en solid turnering i Australia.

Espen Kofstad fikk endelig en opptur igjen denne helgen etter mye motgang og hardt og tålmodig arbeid.
Publisert Sist oppdatert

DP World Tour

Etter 81 slag og +9 torsdag var det ikke mye som tydet på Espen Kofstad skulle klare cutgrensen på spektakulære DLF Golf & Country Club i New Delhi denne uken. 

Fredag åpnet Oslo-spilleren med tre birdier, og så seg aldri tilbake. 

– Jeg skjelver fortsatt litt. Det var utrolig idag, og alt stemte. Jeg aner ikke hvor mange fot med putter jeg satt, men det var mange, sa en meget fornøyd nordmann i pressesonen etter runden.

Det snek seg inn en bogey på nordmannens fjerde hull for dagen, men gjorde opp for seg med to birdier til før runding. 36-åringen trengte dermed å gå backnine -6 for å komme seg til den magiske grensen på -1. 

Etter par, birdie, par på 10, 11 og 12 så det fortsatt rimelig mørkt ut, men derfra og ut leverte Kofstad verdensklassegolf. Etter tre nye birdier på rad, avsluttet han med par, eagle og par – hele  19 (!) slag bedre enn torsdag – og kunne snøre på seg skoene lørdag og søndag også. 

Helgen ble ikke av det like spektakulære slaget, men Kofstad klatret 13 nye plasser søndag, til en delt 37. plass, og fikk med seg rundt 13 000 euro i premiepenger.

«Etter en forferdelig start på torsdag, endret jeg flybilletten min da jeg tenkte at jeg skulle dra hjem. Jeg klarte å snu ting og noterte karrierebeste og banerekord  med 62 slag (-10) fredag for å komme til helgen med et nødskrik. Spillet mitt i helgen var ganske solid, og jeg klatret noen få plasser på leaderboardet,» oppsummerer Kofstad selv på Instagram.

Den norske veteranen har vært gjennom mye motgang i sin lange karriere, men aldri gitt opp håpet. Heller ikke etter et nytt, langt skadeavbrekk i fjor.

«Tilbakekomsten min til profesjonell golf har vært tøff, men de siste ukene har vist at jeg gjør de rette tingene. Tålmodighet er nøkkelen,» skriver han.

Turneringen endte med at japaneren Keita Nakajima tok sin første seier på DP World Tour, fire slag foran sine nærmeste utfordrere.

LPGA Tour

Celine Borge har ikke fått sesongstarten hun ønsket seg, og har også fått en tøff åpning på Ford Championship i Arizona. Vestfold-jenta gikk frontnine -2, men etter to bogeyer og en dobbel etter runding har 25-åringen fire slag opp til den antatte cutgrensen.

Borge slår ut på sin andrerunde 08:39 lokal tid, sammen med Caroline Inglis og Moriya Jutanugarn.

Ladies European Tour

Marianne Skarpnord, Dorthea Fogbrigd og Madelene Stavnar har tatt den lange turen til Australia for denne ukens NSW Open. Ingen av de norske fikk noen drømmestart på Magenta Shores. 

Forbrigd leverte dog en meget solid andrerunde, og klatret fra 61.- til en 16. plass lørdag. Skarpnord og Stavnar misset cuten.

Søndagen gikk litt tråere for 26-åringen, men leverte allikevel en respektabel plassering på verdens østligste kontinent. Etter tre bogeyer og en enslig birdie falt Oslo-spilleren 12 hakk på resultatlisten til en 28. plass.

Powered by Labrador CMS