Mandag forsøkte Espen Kofstad å bli den femte norske spilleren som har kvalifisert seg til The Open. Tore Sviland, Per Haugsrud, Lars Petter Brovold og Marius Thorp er de eneste nordmennene som har klart bragden tidligere.

 

Dessverre var to 70-runder ikke nok for Kofstad, som delte 21. plassen to slag bak den siste kvalikplassen. Kofstad lå på 13. plass etter åpningsrunden på par, men måtte en over på andrerunden da banen var par 69.

 

– Ingen The Open Championship på meg. Spilte greit, men ikke bra nok. Irland neste, skriver Kofstad på sin Twitter-konto. Losby-golferen står på startstreken på Carton House GC når Irish Open slår i gang torsdag.

 

Dette var ikke første gang Kofstad har kommet nære på i en majorkvalifisering. 27. mai var har ett fattig slag unna å kvalifisere seg til U.S. Open på Merion.

 

Det var de ni beste spillerne som avanserte fra den internasjonale finalekvalifiseringen på Sunningdale Golf Club til The Open. Argentineren Estanislao Goya kapret den siste plassen, etter å ha slått Ross Fisher, Alejando Canizares og David Drysdale i omspill.

 

Mandag skrev vi om stortalentet Brooks Koepka som har hatt en rakettstart på sin proffkarriere. Bare noen timer etter vi publiserte artikkelen vant han også kvalifiseringen på Sunningdale med ett slag (-5). Dermed er den 23 år gamle amerikaneren klar for karrierens andre majorturnering.

 

Utover Koepka og Estanislao Goya, var de siste spillerne som kvalifiserte seg til The Open Oliver Fisher, Alvaro Quiros, Gregory Bourdy, Richard McEvoy, Gareth Maybin, Niclas Fasth og Scott Jamieson.

 

The Open Championship slår i gang 18. juli på Murifield Golf Club utenfor Edinburgh i Skottland. Ernie Els er regjerende mester, og vant også turneringen sist Muirfield var vertskap. Els vant for to dager siden BMW International Open, og er å regne som en av favorittene før årets tredje major.