Onsdag meldte Norges eneste Europatour-spiller, Espen Kofstad på sin Facebook-profil at han har slått opp ryggskaden, og har trukket seg fra alle turneringer resten av året. 

Selv om det fort kunne virke som han var ferdig for sesongen, modererte han sitt eget Facebook-innlegg da Norsk Golf pratet med ham et par timer senere:

– Olympiatoppen var faktisk sånn passe positive. Men de kunne ikke si noe konkret. Nå skal vi sette oss ned sammen og lage en plan for å finne ut hva jeg må endre på enten teknisk eller fysisk. Kroppen har føltes jævlig bra en stund, så det er tydelig at jeg har gjort noe riktig, men jeg begynte å slite litt etter South African Open. Vi aner ikke hva som utløser smertene. Det er det vi sliter med å komme til bunns i, forklarte Kofstad til Norsk Golf.

Han fortalte videre at han ikke hadde noen anelse om skadeavbrekket blir på «en, fire eller åtte måneder». 

Nå kan det dessverre se ut som det er det sistnevnte som blir gjeldende for Losby-golferen.

Bakgrunn: Kofstad til Norsk Golf: Aner ikke hvor lenge jeg blir borte 

– Ryggen er tilbake der den var for ett år siden, da jeg måtte ta åtte måneders pause fra turneringsgolf. Jeg kan ikke trene eller gjøre det jeg ønsker mest, men jeg vil finne løsningen. Jeg skal jobbe rumpa av meg for å bli bedre, og komme tilbake til golfbanen når tiden er inne, lyder den deprimerende beskjeden på Kofstad sin Facebook-profil søndag kveld.

Kofstad sa til Norsk Golf tidligere denne uken at det var for tidlig å si om det blir aktuelt å søke om medisinsk fritak til European Tour, og dermed være sikret samme kategori neste sesong. Det alternativet virker nå nærliggende.

27-åringen fra Losby var avhengig av medisinsk fritak også under fjorårets Challenge Tour-sesong. Etter lengre tid med smerter i nedre delen av ryggen og hoftene, trakk han seg fra alle turneringer fra april i fjor.

Comebacket kom først i europatour-kvalifiseringens andretrinn i november, der han på spektakulært vis kjempet seg tilbake til Europas elite. 

I desember i fjor fortalte Kofstad Norsk Golf at han nesten ikke kunne bevege seg de første ukene etter ryggskaden, som viste seg å være skivesprekk i ryggen. Heldigvis er smertene hans nå ikke sammenlignbare med i fjor.

– Nå fungerer jeg i hvertfall som person, og kan både gå og sove normalt. Men så fort jeg stiller meg opp med en golfkølle kjenner jeg det. Jeg melder meg ikke på noen turneringer igjen før jeg føler meg helt klar.

Kofstad rakk kun å spille to turneringer av årets sesong, før han nå må ta en ny timeout. Det endte med en 14. plass – hans tredje beste plassering noensinne på europatouren, samt en misset cut.