Vi har allerede blitt litt bortskjemte. Det merker vi ikke minst når nordmenn sitter igjen med en litt kjip følelse etter at Viktor Hovland har levert en gnistrende runde på -5, og sikret en delt 18.plass i første runde av FedEx Cup Playoffs.

Ok, det er kanskje slik når han starter med å sette et innspill rett i koppen for eagle på hull to, er fire under par etter fire hull – og runder etter ni hull med kun 29 slag på scorekortet. For plutselig begynte folk å hviske om en 59-runde…

Hovland sa det selv til Eurosport etter runden: – det var en kjip avslutning med den dobbelbogeyen – og så en treputt helt til slutt – men det var jo en bra runde totalt sett, da!

For det var det. Fem under par, -12 totalt – og viktige poeng kapret i jakten på billett til The Tour Championship på East Lake. Han blir den første nordmannen som kvalifiserer seg inn der. Akkurat som han har vært den første nordmannen til å gjøre utrolig mye annet når det kommer til golfbragder. 

Men du skal ikke se bort fra at det å komme seg inn blant de 30 beste som får være med i avslutningsturneringen i Georgia, kanskje vil være hans største bragd så langt.

Jo, selvsagt var det stort da han ble beste amatør i The Masters. Vi gnidde oss i øynene da han slettet Jack Nicklaus sin gamle rekord for beste score for en amatør i U.S. Open. Han har etablert seg som en av verdens beste ballstrikere, og i februar tok han sin første seier på PGA Touren. 

Men det han er i ferd med å gjøre nå, er enda mer imponerende. For skal du komme med blant de 30 – tretti – utvalgte som får være med og spille med den største pengepotten i golf, må du ha prestert helt vanvittig bra gjennom hele sesongen. 

Det er bare å ta en titt på listen over navn vi allerede vet IKKE kommer med i finalen:

Tommy Fleetwood. Justin Rose. Rickie Fowler. Phil Mickelson. Brooks Koepka. Jordan Spieth. 

For å nevne noen. 

Hovland ligger på 22. plass på FedEx Cup-rankingen etter denne helgen. I følge kommentator Henrik Bjørnstads utregninger er det 94,8 prosent sikkert at Hovland kommer seg med til finalen i Atlanta. 

Det er rett og slett helt fantastisk av en 22 år gammel gutt fra Ekeberg. Vi må ikke glemme at dette er hans første hele sesong som profesjonell. Å levere på ett så høyt nivå, uke inn og uke ut, i sin første hele sesong som profesjonell golfspiller – er intet mindre enn utrolig.

Bare det å komme seg med blant de tretti beste vil være en av norsk idretts største prestasjoner på lang tid. 

Og hvem vet hva som kan skje når Viktor pegger opp ballen på ondulerte og krevende East Lake? Det er i hvertfall ingen ting vil overraske meg…