Koronasyk Skarpnord utsetter sesongstarten

Marianne Skarpnord er blitt satt ut av spill av koronaviruset og utsetter sesongstarten til mars. Heldigvis har hun fått litt å pusle med i hennes nye rolle som spillernes talerør overfor Ladies European Tour.

Publisert

Denne uken skulle Marianne Skarprnord egentlig sette kursen mot Dubai for å virkelig trappe opp forberedelsene til den nye europatour-sesongen, som slår i gang i Kenya 10. februar.

Det blir det nå ikke noe av etter at hun ble smittet av koronaviruset på nyåret.

– Jeg har fått meg en trøkk. Jeg begynte å hoste søndag kveld forrige uke, og på mandagen var jeg i skikkelig dårlig form. Jeg har stort sett vært sengeliggende siden da, men har vært oppe litt mer de siste par dagene. Men jeg danser ikke akkurat på bordet ennå! Jeg er jævlig sliten og orker ikke gjøre så mye, sier Skarpnord til Norsk Golf.

Senere denne uken har hun bestilt CT-undersøkelse for å sjekke hvordan det står til med lungene.

Selv om Ladies European Tours sesongstart er en måned unna, har hun allerede bestemt seg for å hoppe over Magical Kenya Ladies Open. Dermed blir neste turnering ikke før Aramco Team Series-turneringen 17. mars.

– Egentlig skulle jeg trent med treneren min Anders tre dager i uka nå før avreise til Dubai på lørdag, men nå kommer jeg til å skippe Kenya. Hvis jeg skulle spilt der, hadde jeg følt at jeg måtte stresse meg tilbake i form. Det er en veldig lang reise, og det er et land jeg ikke er så veldig keen på å være i hvis formen fortsatt skulle vært dårlig.

– Da er det bedre å være i Sarp!, ler Skarpnord.

Den neste Aramco-turneringen skulle i utgangspunktet spilles i Singapore, men landet har avlyst flere store arrangementer de siste ukene som følge av koronaviruset. Skarpnord sier Aramco trolig kommer til å flytte turneringen til et annet land, og det kan bli til alt fra USA til Saudi-Arabia.

Les også: Slik blir golfsesongen 2022: Dette er de viktigste datoene

Til tross for den kjipe starten på sesongen kan Skarpnord se frem mot et velfylt turneringsprogram på Ladies European Tour: Etter flere år med sviktende sponsorinteresse har touren hele 31 turneringer fordelt på 21 land i fem verdensdeler – med god drahjelp fra Saudi-Arabias satseide oljeelskap Aramco, som arrangerer seks av turneringene.

Som nyvalgt styremedlem i «the players council», spillerrådet til Ladies European Tour, sier Skarpnord at spillerne nå forsøker å legge press på touren på å få de minste turneringene til å vokse – og på å få flere turneringer til Europa.

– Det er veldig positivt med mange turneringer i år, men det er mange småturneringer, og disse må vi heve kvaliteten på. Dessuten trenger vi flere turneringer i Europa. Er det noe pandemien har lært oss, er at vi kan flytte oss relativt lett rundt mer, men det kan være et helvete å ferdes utenfor. Det er viktig at spillerne skal ha mulighet til å velge bort turneringene i Midtøsten og andre steder i Asia og fortsatt ha mulighet til å spille nok turneringer.

(Artikkelen fortsetter under)

– Hvordan kom du inn i spillerrådet?

– Jeg ble stemt inn av de andre spillerne rett før jul. Det handler om være et talerør for spillerne overfor styret i LET, og pushe på dem hvis vi har ulike oppfatninger. Det er veldig mange unge jenter på touren, og for dem kan det være vanskelig å gi beskjed hvis noe er galt. Da er det veldig greit å kunne si fra videre til noen med mer erfaring og som ikke er redd for å si fra.

Dette blir for øvrig Skarpnords 14. år på Ladies European Tour, noe som gjør henne til Norges mest erfarne aktive tourspiller.

Enn så lenge er det usikkert når hun er tilbake i full trening igjen. Når det skjer, er det i hvert fall liten tvil om hvor hun skal rette oppmerksomheten. Hun endte på en høyst respektabel 7.-plass på fjorårets pengeliste på europatouren med fire topp-5-plasseringer og karrierens femte seier, men hun følte også det var litt for mange uker der spillet var langt under pari.

– Spillet mitt i fjor var ekstremt varierende. Når jeg spilte bra, var det bra, men altfor ofte gikk jeg bare og stanget og stanget. Spesielt nærspillet mitt var under enhver kritikk. Det forplanter seg fort til de andre delene av spillet, for når du står midt i fairway, tenker du at du slå ballen helt inntil pinnen. 

– Jeg tror ikke det er noe hokus-pokus som må til, det handler først og fremst om mengdetrening. Jeg har ikke vært noe flink til å prioritere nærspillet de siste årene, og jeg er en spiller som er avhengig av mengde for å få selvillit. Jeg gleder meg til å komme ordentlig i gang igjen.

Powered by Labrador CMS