PGA Tour

(Den øverste touren i USA/verden for herrer)

Viktor Hovland er den eneste norske spilleren på PGA-touren i 2022. (Foto: Getty Images)

PGA Tours 2021/2022-sesong er allerede godt i gang for Viktor Hovland og co. Han starter året med «mesternes mester»-turneringen på Hawaii fra 6. til 9. januar, før det blir noen ukers turneringspause fordi han tar turen til Midtøsten i stedet.

Folkefesten Waste Management Phoenix Open er for mange en av de morsomste turneringene å følge tidlig på sesongen. Den spilles i år fra 10. til 13. februar, og siden den ikke lenger kolliderer med Saudi International som har lokket til seg mange av de største navnene, kan vi trolig vente et stjernespekket startfelt i år.

Fra mars begynner de store turneringene virkelig å komme som perler på en snor: Arnold Palmer Invitational på Bay Hill spilles fra 3. til 6. mars. 10. til 13. mars er det duket for den uoffisielle «femte» majoren The Players Championship på TPC Sawgrass, og 23. til 27. mars spilles den kule matchspill-turneringen WGC-Dell Technologies Match Play.

7. til 10. april starter endelig herrenes majorsesong med The Masters på Augusta, som ikke bare er vårens, men årets høydepunkt for mange, og her hjemme i Norge markerer det for mange også den uoffisielle starten på golfsesongen (i hvert fall mentalt!).

Den neste majoren, PGA Championship, spilles på Southern Hills CC i Viktor Hovlands hjemstat Oklahoma fra 19. til 22. mai. Én måned senere er det duket for golfsportens tøffeste test i U.S. Open på Brookline i Massachusets fra 16. til 19. juni.

Det avsluttende FedEx Cup-sluttspillet starter med FedEx St. Jude Championship fra 11. til 14. august, etterfulgt av BMW Championship uken etter før sesongen som vanlig rundes av med Tour Championship på East Lake Golf Club i Atlanta fra 25. til 28. august.

Link til terminliste

– – –

DP World Tour

(Den øverste touren i Europa for herrer)

Espen Kofstad er endelig tilbake på europatouren etter en imponerende sesong på Challenge Tour. (Foto: Getty Images)

Espen Kofstad kommer til å spille fast på DP World Tour (nylig omdøpt fra European Tour) i året som kommer, mens PGA Tour-spiller Viktor Hovland også har spillerettigheter på touren og kommer til å spille noen få av de største turneringene – inkludert turneringene i Abu Dhabi HSBC Championship fra 20. til 23. januar og Dubai Desert Classic fra 27. til 30. januar.

Etter at europatouren ble til «verdenstouren» kommer bare 23 av tourens 47 turneringer til å være på europeisk jord i 2022.

Kofstad sier til Norsk Golf at hans første turnering for året sannsynligvis blir Ras al Khaima Championship i De forente arabiske emirater fra 3. til 6. februar, før turen bærer videre til Commercial Bank Qatar Masters fra 10. til 13. februar.

Den første av to DP World Tour-turneringer i Skandinavia spilles på Halmstad 9. juni i Scandinavian Mixed, hvor Annika Sörenstam og Henrik Stenson er vertskap. Den andre er Made in Himmerland i Danmark fra 1. til 4. september.

Årets utgave av den tradisjonsrike majorturneringen The Open Championship er utvilsomt det største høydepunktet i internasjonal toppgolf i 2021. Turneringens 150 årsjubileum spilles i golfens «hjem», Old Course på St Andrews, fra 14. til 16. juli.

Fra 8. til 11. september, er det klart for tourens flaggskipturnering BMW PGA Championship ved tourens hovedkvarter på Wentworth utenfor London. Her har Viktor Hovland pleid å delta; kanskje er det allerede på tide å begynne å planlegge en langweekend til London? 

Sesongen avsluttes med DP World Tour Championhip i Dubai fra 17. til 20. november.

Link til terminliste

– – –

LPGA Tour

(Den øverste touren i USA/verden for damer)

Etter at Suzann Pettersen la opp, har Norge ikke hatt noen spillere på LPGA Tour. Her starter sesongen med Hilton Grand Vacations Tournament of Champions 20. januar.

Årets første major har byttet navn fra ANA Inspiration til The Chevron Championship, og spilles for siste gang på Rancho Mirage i California. Startskuddet her går 31. mars.

Den neste majoren er U.S. Women’s Open på Southern Pines fra 2. til 5. juni, etterfulgt av KPMG Women’s PGA Championship i Bethesda 23. til 26. juni. Majorturneringen Evian Championship spilles i Frankrike fra 21. til 24. juli, før årets femte og siste major, AIG Women’s Open spilles fra 4. til 7. august. Her kommer sannsynligvis Marianne Skarpnord til å spille.

LPGA-sesongen avsluttes med CME Group Tour Championship 17. november.

Link til terminliste

– – –

Ladies European Tour

(Den øverste touren i Europa for damer)

Europatour-spiller Marianne Skarpnord har lang fartstid på det øverste nivået i Europa. (Foto: Getty Images)

Ladies European Tour har i år lansert sitt sterkeste turneringsprogram noensinne med hele 31 turneringer fordelt på 21 land i fem verdensdeler.

Marianne Skarpnord, Karoline Lund, Maiken Bing Paulsen og Madelene Stavnar blir Norges faste representanter på touren i året som kommer.

De starter sesongen i Magical Kenya Ladies Open 10. til 13. februar. Derfra går det slag i slag frem til majorturneringenene Evian Championship i Frankrike 21. til 24. juli og AIG Women’s Open på Muirfield 4. til 7. august.

Sesongen avsluttes med Andalucia Costa Del Sol Open De Espana fra 24. til 27. november.

Link til terminliste

– – –

Korn Ferry Tour

(nivå 2 i USA for herrer)

Klarer Kristoffer Ventura å finne tilbake til formen på Korn Ferry Tour, hvor han imponerte stort i 2019? (Foto: Getty Images)

Etter å ha rykket ned fra PGA Tour i fjor skal Kristoffer Ventura forsøke å komme seg så raskt tilbake til det gode selskap via Korn Ferry Tour i 2022. Der starter året med The Bahamas Great Exuma Classic 16. januar.

Her er det et tettpakket turneringsprogram frem mot sesongfinalen Korn Ferry Tour Championship fra 1. til 4. september. 

Link til terminliste

– – –

Challenge Tour

(nivå 2 i Europa for herrer)

Kristian Krogh Johannessen havnet akkurat kort av europatour-opprykk i høst. I 2022 skal han prøve igjen. (Foto: Getty Images)

Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen blir fast inventar på Challenge Tour i 2022, og vil også få selskap av Jarand Ekeland Arnøy i en del turneringer.

Deres jakt på opprykk til DP World Tour starter med seks turneringer på rad i Sør-Afrika (!) med oppstart 10. februar i Dimension Data Pro-Am. Med tanke på usikkerheten rundt koronasituasjonen skal man imidlertid ikke se bort fra at det kan bli endringer i dette programmet.

Etter en rolig april-måned kickstarter Challenge Tour-sesongen for fullt i mai og varer frem til sesongfinalen Rolex Challenge Tour Grand Final i Spania fra 3. til 6. november.

Link til terminliste

– – –

Symetra Tour

(nivå 2 i USA for damer)

Celine Borges jakt på LPGA-kortet fortsetter i 2022. Her er terminliste ennå ikke klar.

– – –

Norge

Gamle Fredrikstad GK er vertskap for NM i 2022. Her er årets vinner på Miklagard, Julie Boysen Hillestad, flankert av Karoline Stormo (t.v.) og Mia Sandtorv Lussand. (Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf)

Her hjemme i Norge starter turneringssesongen allerede fra 3. til 19. januar i det første norgesmesterskapet i simulatorgolf.

Srixon Tour, Norges øverste turneringsserie for juniorer, starter på Sola GK (og Haugaland for 13-15 år) 23. april, og skal mellom da og sesongfinalen på Stavanger GK 24. september innom Bjaavann, Holtsmark, Norsjø/Grenland & Omegn, Oppegård, Losby, Asker, Byneset og Drøbak/Moss & Rygge.

Den øverste divisjonen i lag-NM for juniorer spilles på Stavanger GK fra 29. juni til 1. juli, mens junior-NM individuelt spilles på Losby fra 21. til 22. juli.

Den andre utgaven av ungdomsmesterskapet for spillere fra 13 til 15 år spilles 2. til 3. august, men hvem som blir arrangør, er foreløpig ikke avklart.

Garmin Norgescup-sesongen starter opp på Meland 30. april, og etterfølges av turneringer på Larvik, NM i matchspill på Borre GK 24. og 26. juni, norgesmesterskapet individuelt på Gamle Fredrikstad GK fra 4. til 7. august og sesongavslutning på Kongsberg 3. til 4. september.

Den øverste divisjonen i lag-NM spilles på Oslo GK fra 15. til 17. juli.

NM Mid-amatør spilles på Haga GK 11. til 12. juni, mens senior-NM starter noen dager senere på Kjekstad GK fra 18. til 19. juni.

Helgen 20. og 21. august er det duket for klubbmesterskap de fleste baner rundt omkring i Norge – for mange årets store turneringshøydepunkt i Norge.

Se hele terminlisten her