Kort tid etter at 18-hullsbanen på Stabbestad åpnet i 2003, begynte Kragerø Golfklubb å arrangere forbundsturneringer på Norges øverste juniornivå, og helt siden 2009 har sesongfinalen på det som nå heter Srixon Tour, hatt Kragerø GK som fast arrangør.

Nå har klubben besluttet å ta et sabbatsår.

 – Det var et ønske fra klubben med tanke på at det er en turnering som krever mye bemanning. For oss har Srixon Tour alltid vært noe stort, men nå ønsket vi et hvileår på den tiden, forteller Terje Wilhelmsen, daglig leder i baneselskapet Kragerø Golf AS til Norsk Golf.

– Mange klubber i Golf-Norge har sett seg nødt til å redusere antallet turneringer og arrangementer i år på grunn av den ekstreme pågangen av spillere det har vært under koronapandemien. Hvor mye hadde det med denne avgjørelsen å gjøre?

– Det er helt klart at det har vært et voldsomt press på banen det siste året. Klubben har gjort en totalvurdering av hva som har vært mest hensiktsmessig, og man har naturligvis dermed også tatt hensyn til medlemmene i de vurderingene. Det er heller ikke til å legge skjul på at det er mye slitasje på banen i forkant av en slik turnering.

(Artikkelen fortsetter under)

Hull 18 på Kragerø Golf. (Foto: Christian Døvle)

Wilhelmsen understreker at klubben har intensjoner om å søke igjen neste år.

– Vi synes det er hyggelig at klubben er blitt så populær i norsk juniorgolf, og vi kommer helt sikkert til å være med og forsøke å få tilbake finalen neste år. For oss har Srixon Tour alltid vært en stor begivenhet.

Toppidrettssjef i Norges Golfforbund Øyvind Rojahn sier det er trist at det ikke blir noen finale på Kragerø i år, men har også forståelse for avgjørelsen:

–  Kragerø har gjort en fantastisk jobb med å stelle i stand sesongfinalen hvert år. Norge har få golfanlegg som gjør at alle spillerne kan være samlet på den måten man har kunnet være på Kragerøs resort. Vi har forståelse for at klubben ikke hadde mulighet i år, og det er bare å takke dem for at de har stilt opp i så mange år.

– Vi håper de søker igjen neste år, for dette har vært en av årets «happeninger» for juniorene som mange har gledet seg til hele året.

– På den lyse siden er det positivt at andre klubber også får mulighet til å arrangere avslutningsturneringen på Srixon Tour, sier Rojahn og viser til Vestfold Golfklubb som nå skal være vertskap for finalen fra 25. til 27. september, sier Rojahn.

Kampen om sammenlagtseieren på Srixon Tour er fortsatt helt åpen. I jentenes U19-klasse leder Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) foran Vilde Marie Nystrøm (Stavanger GK) før siste turnering, mens Philip Linberg Bondestad (Drøbak GK) leder gutteklassen foran Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK). I U15-klassen leder Daniel W. Nilsson (Oslo GK) foran Henrik Kleivenes (Stavanger GK), mens Nova Sofia Siljander (Stavanger GK) leder knepent foran sin lagkamerat Pia Eide.