Johannessen kom stormende ut av portende på Tyrifjord Golfklubb torsdag, og var ni under par med fire hull igjen å spille. Med en over par på de fire siste hullene signerte han til slutt for en 64-runde, og en ledelse på tre slag over Viktor Hovland (Drøbak GK) og Ole Berge Ramsnes (Stavanger GK).

 

Når Norsk Golf prater med ham etter å ha signert for lederscoren, var han ikke klar over at han nettopp tangerte banerekorden satt av Ross Robertson og Andreas Gjesteby.

 

– Kjedelig at jeg ikke tar den, men det kommer flere dager!, smiler han.

 

– Runden var veldig bra. Det fløyt ordentlig på de første ni, og fortsatte på de første hullene på back nine. Det var en litt kjedelig avslutning, men jeg er uansett godt fornøyd. Forholdene her er optimale til å gå lavt, sier han til Norsk Golf.

 

Johannessen imponerte stort under British Open-kvalifiseringen tidligere i sommer, der han akkurat kom til kort i kampen om en startbillett i majorturneringen i Liverpool. Johannessen sier han har vært i god form denne sesongen, til tross for at det har blitt litt mindre golf enn han er vant til.

 

– Det har vært mye skolearbeid og forberedelser til college. Det er gøy å se at jeg spiller bra de gangene jeg spiller. Det har vært veldig lite turneringer. Kanskje har det vært litt for mye turneringer de siste årene, og at det er lurere å trene seg opp til hver turnering.

 

19-åringen var lenge i tvil om han skulle kombinere golf og skole i USA, men bestemte seg til slutt for å gi det en sjanse.

 

– Jeg er fortsatt ikke hundre prosent sikker på hva jeg vil, men jeg vet at det er en veldig god vei å gå. Det er bedre å gi det en sjanse og eventuelt hoppe av hvis det ikke er noe for meg, enn å ikke gi det en mulighet.

 

Viktor Hovland tre slag bak følte han kunne få mer ut av runden sin, men var fornøyd med at han kom seg inn på fem under par og delt andreplass.

 

– Jeg kom greit i gang, men spilte ikke så bra fra tee til green. Heldigvis senket jeg en del putter, og klarte å score bra.

 

2014-sesongen har vært av det innholdsrike slaget for unggutten. Tidligere i sommer var han en del av det norske gull-laget i junior-VM i Japan, og i august reiser han til Kina for å spille junior-OL sammen med klubbvenninne Sandra Nordaas.

 

– Jeg har fått oppleve veldig mye kult denne sesongen. Jeg klager ikke, men jeg føler ikke jeg har fått ut potensialet mitt helt. Det var vært mange greie plasseringer, men ingen kjempebra.

 

Fire spillere deler fjerdeplassen på fire under par, Alexander Søbstad (Byneset GK), Kristoffer Ventura (Oslo GK), overraskelsene Jørn Walther Kristiansen (Kongsberg GK) og Øyvind Bjørnstad (Miklagard) ,samt formsterke Lars Mjeldheim Sandvoll (Fana GK). Bergenseren har for alvor markert seg som et av de mest spennende unge navnene i golf-Norge denne sesongen, med to seiere på Norgescup og en seier på Titleist Tour.

 

– En veldig bra og solid runde. Jeg har i grunn spilt solid hele sesongen med unntak av den ene uken i Valderrama. Jeg var kanskje overrasket over hvor bra jeg spilte tidligere i år, men samtidig har jeg lagt ned veldig mye trening. Jeg flyttet før dette skoleåret til Oslo for å gå på NTG. Jeg føler det har vært mye av forklaringen på hvorfor det har løsnet.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

 

STRATEGISK: Alexander Søbstad føler det er viktig å være med i NM for å gjøre seg attraktiv for sponsorer. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

 

 

Byneset GKs Alexander Søbstad er en av få proffspillere med i ukens startfelt. Selv om han har fortsåelse for at mange proffer bortprioriterer NM, sier han at det er strategisk klokt å delta dersom man har muligheten.

 

– NM er en bra arena å vise seg frem på. Hjelper masse i frohold til sponsorsøknader. Andreplassen i fjor hjalp meg mye. Folk i Norge vet ikke hva en seier på Nordic League er, men vinner de NM er det noe de har mye mer forhold til.

 

– Samtidig spiller jeg fordi jeg ikke har spilt så bra i år og ikke har spesielt sjans til å bli topp-5 i Nordic League. Jeg skjønner godt at en som Elias spiller Ecco Tour denne sesongen prioriterer Nordic League. Proffene som ikke har spilt så bra i år ser vi prioriterer NM, slik som Thomas Guste-Pedersen, Kenneth Svanum, Dennis den Roover. Det skulle bare mangle at folk prioriterer ut i fra hvordan de ligger an på andre tourer, sier Søbstad til Norsk Golf.

 

(Les Peter Kaensche sin forklaring på hvorfor så få proffer er med på Tyrifjord)

 

Søbstad sier nøkkelen til å gjøre det bra denne uken blir å utnytte par 5-hullene.

 

– Tre like runder som i dag bør holde. Det er alltid vanskelig å si, spesielt siden det er meldt regn i helgen, men jeg tipper vinnerscoren ender rundt 16 under par, konkluderer trønderen.

 

Selv om Krogh Johannessen har skaffet seg en liten luke i toppen, er resten av feltet tettpakket. Bak de fire spillerne på fjerdeplass, deler syv spillere 8. plassen på tre under par. Deriblant forrige ukes juniornorgesmester Sigurd Aune.

 

– Spillet i dag var helt greit, selv om jeg ga vekk noen møkkaslag. Seieren forrige uke gjorde veldig godt for selvtilliten. Jeg visste jeg var god nok til å vinne, og jeg har samme holdning denne uken. Spiller jeg mitt beste kan det samme skje. Men det er fortsatt tre runder igjen.

 

I dameklassen er det norsk-amerikaneren Camilla Vik som har gått opp i ledelse. Med fire under (68) for dagen, leder hun med to slag på Michelle Forsland (Oppegård GK) og Veslemøy Heramb (Atlungstad GK).

 

 

Camilla Vik signerte for seks birdies og to bogeys på sin runde.

 

– Jeg spilte veldig bra hele veien. Jeg traff fairwayer og greener. Det er ikke ofte jeg er i Norge, men det er gøy å spille Norgesmesterskap når jeg får muligheten, sier Vik til Norsk Golf.

 

Det blir ikke mange runder på hjemmeklubben i løpet av en sesong.

 

Det blir dessverre bare en eller to runder der i året. Jeg vokste opp i Connecticut, og spiller der. I år var min første sesong ved Columbia University. Det var langt i fra noen spektakulær sesong, men det tar litt tid å vende seg til collegelivet. Jeg har spilt veldig mye i sommer, så forhåpentligvis løsner det neste collegesesong, sier Vik til Norsk Golf.

 

Mens det i skrivende stund er 30 herrer under par, endte til slutt kun fire spillere under par på kvinnesiden. Blant dem er også Oslo GKs Nicoline Skaug alene på tredjeplass. 

 

Slaget bak følger fem spillere på par, deriblant regjerende norgesmester Cesilie Haugen (Drammen GK)