Etter en tung sesong så langt på Challenge Tour har Elias Bertheussen gitt seg selv mulighet til en solid opptur i Hopps Open de Provence. Med runder på 67 og 69 slag ligger trønderen åtte under par når to runder gjenstår, delt 7.-plass og seks slag bak den overlegne lederen Lukasz Nemecz fra Østerrike.

Bertheussens beste plassering på Challenge Tour er 15.-plassen i Viking Challenge på Miklagard i 2017. I år ligger han nede på 171.-plass på Challenge Tours sammenlagtliste med 4 klarte cuter av 14 mulige og 35.-plass som beste resultat, men i skrivende stund ligger han an til å hoppe nesten 60 plasser oppover poenglisten.

To slag bak ham i Frankrike følger Kristian Krogh Johannessen på delt 18.-plass.

Etter å ha vært i rute til å kvalifisere seg til europatouren i lang tid gjorde Kristian Krogh Johannessen jakten på europatour-«opprykk» unødvendig spennende da han skadet leggen under en løpetur for tre uker siden.

I løpet av de tre turneringene han har måttet stå over, har han falt fra 15.- til 21.-plass på Challenge Tours sammenlagtliste, ett slag utenfor plassen som gir avansement til europatouren ved sesongslutt i november.

Nå er Krogh endelig på plass igjen, og med runder på 67 og 71 slag er det lite som tyder på at han har rukket å bli rusten i løpet av ukene på sidelinjen.

Jarand Ekeland Arnøy klinte forrige uke til med sin beste plassering på fire år, men fulgte dessverre opp med å misse cuten i Frankrike.

NB! Espen Kofstad ligger oppe på 7.-plass på Challenge Tour sammenlagt og har allerede sikret europatour-spill i 2022. Han har tatt seg en velfortjent ferieuke hjemme i Norge.

Leaderboard