Phil Mickelson fortsetter det fantastiske spillet denne uken og leder Phoenix Open komfortabelt, 17 under par etter å ha gått andrerunden på 65 slag. Med par på dagens siste hull kunne Mickelson bli historisk med tidenes laveste score halvveis i en turnering. Istedet drivet han i vannet, droppet ballen og misset greenen. Til slutt måtte «Lefty» gå av den siste greenen med en skuffende dobbeltbogey.

 

Dermed innehar Pat Perez og David Toms fremdeles rekorden på 124 slag etter to runder på PGA-touren. Mickelson startet med en fatastisk runde på 11 under par. Den lille ripen i lakken er at fredagens 60-runde er ett slag unna den magiske 59-grensen, som bare fem spillere opp gjennom historien har greid før ham.

 

Mickelson, som har vunnet  Phoenix Open to ganger tidligere, innrømmer at han ikke er hundre prosent fornøyd, selv om han leder turneringen.

 

– Det er skuffende å avslutte begge rundene slik jeg gjorde. Likevel, jeg har spilt bra og jeg har det veldig gøy her ute. Det er en bane hvor du kan sette mange birdies, og det er gøy å ikke få juling hele tiden, sier han til Golf Channel om den relativt enkle banen i Phoenix.

 

På spørsmål om hva som blir strategien videre i turneringen, svarer Mickelson i kjent stil at han har tenkt til å fortsette å angripe pinnene.

 

– Når jeg driver så bra som jeg gjør, så kan jeg være aggressiv og fokusere på birdies hele veien. Putteren har også vært god, så langt, sier han.

 

Selv om rekordene uteblir, har publikumsfavoritten all grunn til å være fornøyd med tingenes tilstand. Foran 121.000 fremmøtte har han senket vanvittige 17 birdies og én eagle på kun 36 hull. Ledelsen på fire slag ned til landsmannen, Bill Haas, gjør han til oddsfavoritt foran helgen.

 

Den amerikanske dominansen har vært stor denne uken. Kun 3 av de 13 beste er ikke-amerikanere. På delt tredjeplass, ett slag bak Haas, ligger Ryder Cup-spillerne Keegan Bradley og fjorårs-kometen Brandt Snedeker, som håvet inn over 11 millioner dollar etter Fed Ex Cup-triumfen i 2012.

 

Det var flere store stjerner som misset fredagens cutgrense på fire under par, deriblant Masters-vinneren fra 2008, Trevor Immelman, tidligere verdensener Martin Kaymer og den japanske yndlingen Ryo Ishikawa.

 

Både Tiger Woods og Rory McIlroy står over denne turneringen.