Været stoppet ikke juniorenes NM – lederne holdt unna

Herman Huus og Sofie Engeseth taklet å sove på ledelsen. Begge distanserte seg ytterligere og ble norgesmestre.

Publisert

Losby Golfklubb: Det var lenge usikkert om det i det hele tatt skulle bli spilt golf i dag. Først ble det bestemt at både gutte- og jenteklassen skulle spille ni hull, før det ble klart at alle 18 kunne gjennomføres.

Hjemmehåpet Herman Huus var med å ta sølv i lag-NM for herrer, og har tatt seg formen inn i ukens NM. Rundene på 69, 69 og 72 (-6) slag holdt til seier med fem slags margin på Asker Golfklubbs Joachim Tegner på -1. Den siste medaljen ble kapret av Oliver Ulmo fra Oppegård på +1.

– Det er digg å være norgesmester! Jeg har vært veldig sterk mentalt denne uken, og presis med jerna på innspillene. Det er viktig på en tøff bane som Losby. Å åpne sisterunden med en birdie ga meg en trygghetsfølelse, og gjorde at jeg senket skuldrene tidlig, sa Huus, som bruker dette som motivasjon når han reiser til North Carolina og Appalachian State University til høsten.

Forhåndsfavoritt innfridde i jenteklassen

Alle Norsk Golf snakket med i forkant av turneringen var skjønt enige om at Sofie Bindner Engeseth fra Oslo Golfklubb måtte tåle favorittstempelet. Engeseth leverte varene.

– Den første runden var veldig bra. Jeg fikk i puttene, og jernspillet satt mye bedre enn det har gjort tidligere. Det er takket være mye hjelp fra treneren min, Caroline Diethelm, sa Engeseth til Norsk Golf etter triumfen.

Den nybakte gullmedaljevinneren fortsatte med å si at de fem slagene hun ledet med etter første runde ikke er så mye i golf. Men da ledelsen holdt seg etter andrerunden i går, hadde hun troen på at det skulle gå.

På spørsmål om hvordan det er å kunne kalle seg norgesmester kom det kontant: «det er vel ikke så mye som er bedre enn det».

Nå planlegger Oslo-jenta å fullføre det siste året på videregående, før turen forhåpentligvis til USA og collegegolf.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS