Pete Dye begynte å designe golfbaner sammen med sin kone Alice helt tilbake i 1959, og har siden den gang bygget seg opp en spektakulær merittliste.

 

Pete Dye var kjent for å lage baner som var fryktinngytende for profesjonelle, samtidig som de var spillbare og underholdende for glade amatører. (Foto: Getty Images)

Over seks tiår har amerikaneren skapt over 100 golfbaner, hvorav en rekke baner som er brukt i PGA Tour og major-turneringer. Blant hans mest kjente verker er TPC Sawgrass, Kiawah Island, Harbour Town og årets Ryder Cup-bane, Whistling Straits. 

Rickie Fowler på hull 17 på TPC Sawgrass, på vei mot karrierens største triumf, The Players Championship i 2015. Foto: Getty Images

Det aller mest kjente hullet han står bak, er utvilsomt hull 17 på TPC Sawgrass. Kanskje verdens mest gjenkjennelige og kjente golfhull, kom etter en idé fra kona hans, Alice. 

Da han ble spurt om hullet med den fryktinngytende øy-greenen, svarte Dye med et glimt i øyet: «golf er et urettferdig spill, så hvorfor skal man bygge banen rettferdig?»

– Det Pete Dye har gjort for golfsporten er noe vi alle bør være veldig takknemlige for, sier Jack Nicklaus til ESPN.

Dye ble innlemmet i World Golf Hall of Fame i 2008.
Han var gift med sin Alice i 68 år. Alice døde i fjor, 91 år gammel, mens Pete Dye ble 94.