Lekende lett for Walker

Slik tar du knekken på all spenning i en turnering.

Hva her feltet i Sony Open og Robert Allenby til felles? Begge fikk bank denne uken.

Kommentaren er ikke vår egen, men en reaksjon på Twitter etter Walkers overlegne seier. Hvis du liker turneringer med spenning til siste slag hadde du hatet denne. Selv Per Haugsrud i boksen kunne ikke overbevist oss om at noen kunne forhindre Jimmy Walker fra å ta en populær seier.

Det hjalp ham litt at en utfordrer som Matt Kuchar spilte sin første runde uten birdie på en evighet. Det ble til slutt 255 runder på rad med rød sirkel på scorekortet for den sindige amerikaneren. Dette var uansett ikke en turnering andre serverte til Walker. Han vant den selv. Helgens runder på 62 og 63 er forrykende. Puttingen har vært av en annen verden, blant annet med 11 en-putter som avslutning i går. Putteren Walker gjorde dette med er en 11 år gammel Scotty Cameron, den samme han brukte da han vant Web.com sammenlagt i 2004.

Litt mental styrke må man også legge i dette. Etter forrige ukes tap i playoff sa Walker at slike ting må man legge bak seg. Det er en del av golfen. Seieren er hans fjerde på PGA Tour. Han spilte 188 turneringer før den første kom, og de fire titlene har han sanket sammen i løpet av 32.

Nå leder Walker igjen FedEx Cup. Det har vi blitt vant til på denne tiden av året, han er et rimelig sikkert kort for dem som spiller Fantasy Golf. Spørsmålet i år er om han klarer å ta en seier senere i sesongen, og kanskje hevde seg helt i toppen i en majorturnering. Hans beste plassering i majors i 2014 var 7.plass i PGA Championship.

Jimmy Walkers endelig score ble -23. Nærmest kom Scott Piercy på -14, en avstand det er vanskelig å finne noe å sammenligne med.

Neste turnering på PGA Tour er Humana Challenge 22-25.januar.