Med sine 72 seirer på LPGA-touren og ti majortriumfer er Annika Sörenstam av mange regnet som tidenes beste kvinnelige golfspiller.

I 2008, i en alder av 38 år, la svensken opp som golfspiller for å stifte familie. Hun har imidlertid fortsatt å være tett på golfen, blant annet som banedesigner, grunnlegger av et eget golfakademi i Florida og ekspertkommentator for The Golf Channel.

Nå, nesten 13 år etter at hun la golfkøllene på hylla, er hun tilbake i turnering igjen. I hvert fall én gang.

Når startskuddet går for Gainbridge LPGA går på Sörenstams hjemmebane Lake Nona G&CC i Orlando i Florida 25. februar, er 50-åringen blant spillerne på startstreken.

– 13 år er lenge uten å konkurrere. Men jeg henvendte meg til LPGA for å se om det var mulighet for å spille, og det viste seg at de har fire plasser til Hall of Fame-medlemmer hver uke, sier Sörenstam til The Golf Channel.

– Turneringen spilles bokstavelig talt i bakgården vår. Fra huset vårt ser vi rett ut på det 16. hullet, og barna våre og mange av medlemmene her har oppfordret meg til å spille. Jeg tenkte «hvorfor ikke?». Jeg trenger å trene. Hadde ikke turneringen vært her, hadde jeg ikke spilt.

Den eldste spilleren som har vunnet på LPGA-touren tidligere, er for øvrig Fay Crooker. Hun vant Titleholders Championship i 1960 i en alder av 45 år.

Annika Sörenstam var nylig i medienes søkelys etter at hun sammen med Gary Player mottok utmerkelsen «presidentens frihetsmedalje» dagen etter stormingen av kongressbygningen i Washington D.C.

Sörenstam fikk kraftig kritikk i etterkant. Hun svarte følgende på den negative responsen:

– Jeg er ikke en person som pleier å se tilbake på ting og angre. Jeg skulle i utgangspunktet motta medaljen i mars 2020, og når jeg ser tilbake på det, handler det om hvem som har mottatt utmerkelsen opp gjennom historien. Jeg ønsker ikke å bruke energi på å se tilbake. Jeg liker å bruke energi på å se fremover, fortsette å åpne dører og skape muligheter for unge jenter rundt om i verden.

Les også: Sörenstam forsvarer Trump-medaljen