Suzann Pettersen uttalte etter den første utgaven av Suzann Pro Challenge i fjor at hun ikke visste hvordan arrangementet skulle toppes i år. Det klarte hun ved å invitere til en nasjonskamp mellom noen av verdens største kvinnelige golfstjerner, og en kjendis-shootout før turneringen.

 

Selv om det ikke foreligger noen offisielle publikumstall for lørdagen, ble det nok en gang folkefest sett i norsk golfsammenheng. Det anslås det at over fem tusen golfentusiaster møtte opp.

 

Generalsekretær i NGF, Tor-Anders Hanssen mente at det lørdag ble bevist at Norge er egnet til å arrangere Solheim Cup. Det var han ikke alene om å mene.

 

– I dag er jeg virkelig stolt, nesten litt rørt. Jeg synes  det Suzann og managementet hennes har gjort er fantastisk bra. De har laget et opplegg som er interessant for mange. Jeg må også rose Oslo GK. Det er veldig tydelig at de sitter med mye kompetanse, og har bygget et solid fundament sten for sten. Jeg mener at dette arrangementet her var enda bedre enn i fjor. All ros til Oslo og de 110 frivillige. Det gir meg tro på at Solheim Cup er gjennomførbart i Norge. Vi har kompetansen, vi har tiltakslyst, og vi har ambisjonene, sier Hanssen til Norsk Golf. 

 

(artikkelen fortsetter under bildet!)

 

 

Det var Asia som stakk av med seieren i nasjonskampen. Yani Tseng gikk på en smell i lederball med Tutta i forrige helgs Safeway Classic, men var i storslag lørdag. Hun hadde mulighet til eagle hele fem ganger i løpet av runden, og sørget for at hun og Ai Miyazato vant med to slag over det norske laget.

 

– Denne banen får frem det beste i meg! fastslo Tseng, som stilte opp for andre år på rad.

 

De amerikanske jentene Paula Creamer og Jessica Korda klarte ikke å «revansjere» Solheim Cup-nederlaget i Denver, og måtte ta til takke med sisteplassen bak Europas Beatriz Recari og Sandra Gal. Creamer og Korda var full av lovord om banen, og sier de håper på å komme tilbake igjen neste år, og også om seks år når Solheim Cup skal spilles.

 

– Jeg elsket banen, og den var i fantastisk stand. Banen er definitivt egnet til å arrangere Solheim Cup. Jeg håper Norge klarer det. Suzann er en god venn av meg, og det hadde vært stort for henne å få Solheim Cup til sitt hjemland, sier Creamer til Norsk Golf.

 

Runden var norgesvenn Beatriz Recari sin andre på Bogstad. Recari, som har sin norske kjæreste Andreas Thorp på bagen, spilte Bogstad for første gang i 2006 i forbindelse med SAS Ladies Masters. Hun er enig med «kollega» Creamer at Oslo GK er mer enn egnet for Solheim Cup.

 

– Banen hadde passet perfekt for en hvilken som helst LPGA-turnering, og det hadde vært utrolig gøy med Solheim Cup her. Jeg må innrømme at jeg føler meg halvveis norsk, så det ville vært spesielt å få turneringen hit. Banen er kort, men er likevel veldig krevende. Det er mye opp og ned, den er variert, og greenene er veldig vanskelige. Den beviser at en bane ikke behøver å være lang for å være vanskelig, sier Recari til Norsk Golf.

 

Tor-Anders Hanssen setter stor pris på de utelukkende positive tilbakemeldingene fra LPGA-stjernene.

– Jeg pratet med Yani Tseng i går, og hun sa akkurat det samme til meg. Det er helt avgjørende for oss. La oss håpe at de er ærlige i tilbakemeldingene, og det tror jeg de er. Spillernes tilbakemeldinger er helt avgjørende for at vi skal tro på dette prosjektet når vi skal forsøke å få samarbeidspartnere, kommuner, fylkeskommuner og Innovasjon Norge med på et slikt løp.

Suzann Pettersen var stolt av det norske golf-publikummet etter runden.

– Det betyr så mye for meg å se hvor stor interessen er for kvinnegolf i Norge. Det er stort å kunne presentere banen min til resten av verden. Det er viktig å få mer oppmerksomhet rundt golf, og også å gi tilbake til golf-Norge. Gjennom Right to Play har vi også den utrolige muligheten å hjelpe barn rundt om i verden som ikke har de samme mulighetene som vi har hatt, sa Tutta etter runden.

 

For førsteårsproff Marita Engzelius var opplevelsen ekstra spesiell. Hun imponerte stort med en runde som ville tilsvart rundt fem under par. Hun uttrykte stor takknemlighet for muligheten til å måle muskler mot noen av verdens beste golfere, men også for å bli bedre kjent med sin klubbvenninne Suzann. 

 

– Selv om vi er fra samme klubb har vi ikke sett så veldig mye til hverandre. Hun dro til USA nesten samtidig som da jeg begynte å spille golf, og de få gangene vi begge er hjemme i Norge er hun stort sett på Olympiatoppen og trener. Dette har vært en helt utrolig opplevelse. Jeg setter så pris på at jeg fikk lov til å være med, og også å få tid med Suzann. Hun er et stort forbilde, sa Engzelius.