Sandvoll (18) ledet turneringen med ett slag før siste runde – blant annet takket være en hole-in-one og eagle på åpningsrunden. Søndag rundet han av på solid vis med en runde på tre under par (68) – hans laveste score denne helgen.

 

Bergenseren gjorde fem birdies, to bogeys og resten par, og med en totalscore på to under par vant han med to slag på klubbkamerat Jarand Ekeland Arnøy. Arnøy gjorde det spennende med fire birdies på de fem siste hullene på vei til sin 67-runde, men Sandvoll holdt hodet kaldt og avsluttet med birdie selv.

 

Dette var Sandvolls første Titleist Tour-triumf noensinne. Han har forøvrig vunnet en Norgescup-turnering tidligere.

 

Daniel Øverås (Ålesund GK) og Kristoffer Reitan (Oslo GK) delte tredjeplassen med +4 totalt.

 

I jenteklassen klatret Losby-jenta Karoline Lund forbi Sandra Nordaas (Drøbak GK) med en sterk 70-runde (-1), og vant med det turneringen med tre slag. Lund fikk en pangstart på runden med tre birdies på rappen. De resterende hullene ble det ytterlige to birdies, samt fire bogeys.

 

Karoline Lund vant sin første Titleist Tour-turnering på Hauger i fjor, da under navnet Team Norway Junior Tour. Dette var hennes andre seier.

 

Sandra Nordaas sin sisterunde på tre over par holdt til andreplass alene, etterfulgt av Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK) på tredjeplass.

 

Neste turnering på Titleist Tour spilles på Larvik GK 24. og 25. mai. Det blir en turnering litt utenom det vanlige, der spillerne kun har lov til å spille med fire køller i bagen. Vi gleder oss!

 

 


 

 

Runde 1 og 2

 

Lørdag slo årets første Titleist Tour-turnering i gang på Stavanger GK. Sandra Nordaas (Drøbak GK) og Lars Mjeldheim Sandvoll (Fana GK) leder etter to av tre runder.

 

Det ble en spesiell sesongstart for Fana-golferen Lars Mjeldheim Sandvoll, som etter en dobbelbogey på hull tre i åpningsrunden klinte til med en hole-in-one to hull senere. Og ikke nok med det – han fulgte opp med eagle hullet etter!

 

To hull senere ble det også en birdie, og bergenseren hadde plutselig gått de fire siste hullene på fem under par. Han rundet på tre under, og med to bogeys og en birdie på back nine gikk han rett opp i ledelse med en åpningsrunde på 69 slag – to under par. 

 

69-runden skulle bli den eneste runden på 60-tallet lørdag i både gutte- og jenteklassen.

 

På ettermiddagen var det duket for 18 nye hull, og selv om han måtte gå den på 74 slag, økte han forspranget på toppen av leaderboardet.

 

To av forhåndsfavorittene puster han imidlertid i nakken: Viktor Hovland (Drøbak GK) ligger på andreplass to slag bak, etterfulgt av en annen Fana-golfer, Jarand Ekeland Arnøy.

 

Drøbak-jenta Sandra Nordaas hadde en gjennombruddssesong i fjor, og har gått rett opp i tet i jenteklassen etter to runder. Hun lå to slag bak teten etter en 73-runde på morgenen, men overtok ledelsen takket være en 72-runde senere på dagen.

 

Med tre over par ligger nærmeste utfordrer Karoline Lund (Losby GK) bare ett slag bak. Bergen GKs Renate Hjelle Grimstad ligger på tredjeplass med seks over par.