Lussand lå på 37.-plass etter en litt småtreg åpningsrunde av European Ladies’ Amateur Championship på 73 slag, én over par, men har nå klatret opp til topp-10 med en knallsterk runde torsdag.

Med en 68-runde bestående av seks birdier, to bogeyer og resten par klatret hun helt opp til delt 7.-plass (-3), fem slag bak lederen Sara Kjellker fra Sverige.

Dermed har hun klart å ta med seg det gode spillet hun har vist i Norge i år, til Royal Park I Roveri i Italia etter å ha vunnet årets to første Srixon Tour-turneringer

– En prestasjon i topp klasse fra Mia på en bane med mesterskapslengde (6100 meter) i dag. Dagens runde viser hva Mia er kapabel til. Nivået i denne turneringen er en fantastisk erfaring for alle de tre jentene, sier Team Norway-coach Geoff Dixon til Norsk Golf.

Sandtorvs lagvenninne fra Fana, Silje Torvund Ohma, deler 48.-plassen på +3, mens Julie Boysen Hillestad deler 92.-plassen på syv over par.

Det er svensk dominanse i toppen etter halvspilt turnering, og hele fem av de seks øverste navnene på leaderboardet er svenske.

Les også: Mia og Silje: Sammen til verdens ener