Mandag hadde den driftige juniorgruppa sin første direktesending på Facebook. Sendingene skal bli et fast innslag hver mandag framover.

– I en vanskelig tid tror jeg det er ekstra viktig å gjøre greie, gøyale og givende ting sammen. Kontinuitet er viktig i juniorarbeidet. Skal vi holde på de unge golfspillernes interesse, må vi holde kontakten med dem, og også holde dem i aktivitet, sier inititativtaker og golfpappa Harald Haraldsen.

Koronafri sone

– I en vanskelig tid tror jeg det er ekstra viktig å gjøre greie, gøyale og givende ting sammen.

Foreldregruppa i Kristiansand GK har de siste åra jobbet opp en stor og solid junioravdeling i klubben. Da banen stengte i fjor høst, kunne juniorene flytte innendørs i det nybygde simulatorsenteret. Det satte koronaviruset en stopper for i år.

– Juniorene våre kommer fra 15-20 ulike skoler i Kristiansand. Derfor har vi nå tatt en pause fra de organiserte treningene på simulator, og vi kan heller ikke samles på klubbhuset.

– Men live-sendinger på nettet kan alle følge, og det var mange som så den første sendingen mandag, bekrefter Haraldsen.

Som programleder har han med seg to av klubbens 16-åringer, Ruben og Leon. Fra «studioet» bys det på underholdning, nyheter fra Golf-Norge, videohilsener og et regelspørsmål som juniorene må løse til neste gang.

– I tillegg har vi en duell mellom de unge programlederene. I hver sending konkurrerer de om ei burgunder «mesterjakke» som taperen høytidelig må overrekke til den som vant, det er litt alternativ Masters-preg over den kåringen, humrer programlederen. 

Bingo og basar

Framover planlegges både bingo og basar. Initiativtakerne samler nå inn premier som kan deles ut.

– Målet er først og fremst å skape litt engasjement, litt sosialt. I tillegg håper vi at sendingene kan være et hjelpemiddel for å få barna mer ut, bort fra Fortnite, gaming og passiv skjermtid, sier KGK-pappaen.

Derfor lanserte de også et egenutviklet aktivitetskort i den første Facebook-sendingen.

– Med «Golfaktivitetskortet» kan juniorene samle poeng når de for eksempel løper en tur, går tur med hunden, trener på ei puttematte hjemme, chipper baller i en ballbinge eller trener bunkerslag på ei strand. Kortene skal de sende inn til oss. Hver uke trekker vi ut premier blant alle som sender inn, forklarer Haraldsen.

Idéen hentet han fra sin egen barndom.

Håper å motivere

– Målet er først og fremst å skape litt engasjement, litt sosialt.

På skolen delte lærerne ut skikort der elevene kunne skrive inn antall kilometer som man gikk på ski. På grunn av en hoftesykdom gikk han selv på krykker i to og et halvt år, og kom seg ikke ut i løypa.

– Heldigvis fikk jeg dispensasjon fra skiene og kunne godskrive de kilometerne som jeg gikk tur med krykker. Så da hoppet jeg rundt på kveldstid og sanket kilometere, jeg også.

– Jeg håper Golfaktivitetskortet motiverer de unge i dag på samme måte, sier Harald Haraldsen.

Første sending ble overført i Kristiansand GKs juniorgruppe på Facebook. Etter sending ble juniorlederen kontaktet av klubbens daglige leder, som mente at sendingene burde kjøres ut til alle medlemmer i Kristiansand Golfklubb framover. 

Mandag kl 18:00 er de på lufta igjen, nå med et større publikum.

– Vi skal gjøre noen små forbedringer, lover programlederen. – Det er som med all annen trening. Litt bedre gang for gang.