NYE MIKLAGARD//

– Målet er å bli det beste golfproduktet i Norge

En måned har gått siden golfinvestor Arild André Karlsen og hans lille gruppering overtok konkursboet på Miklagard. Nå formes det som skal bli en ny stolthet på Kløfta.

Arild André Karlsen
Arild André Karlsen og de andre eierne av «nye Miklagard» har planene klare. Og ambisjonene er høye.
Publisert Sist oppdatert

– Det er mye jobb å starte et golfselskap og golfklubb på nytt, mer enn vi forestilte oss, sier Arild André Karlsen.

Golfinvestoren fra Jessheim er tidlig oppe i påsken. Etter planen skulle han pakket golfbagen nå og søkt seg mot varmere strøk enn det vinterlige tåkehavet på Kløfta. Men denne vinteren ble slett ikke som planlagt.

– Responsen har vært fantastisk, og støtteerklæringene vi mottar fra fjern og nær er bare rørende, sier han.

Vil bli best i Norge

Han legger ikke skjul på at ambisjonene er høye for den nye golfbanen på Miklagard.

 – Målet er klart. Sammen med våre ansatte, samarbeidspartnere og medlemmer vil vi skape det beste golfproduktet i Norge. Vi kommer ikke dit i løpet av 2024, det klarer vi ikke. Men det er målet vi skal jobbe mot.

– Det er en tøff målsetning?

– Ja, den er tøff, men også realistisk, mener Karlsen.

– Og det handler ikke bare om banekvalitet, men en totalopplevelse. Vi skal måle oss selv på servicen vi yter til medlemmer og gjester, på trivselen i klubben og aktivitetene vi skaper. At vi starter på nytt, gir oss noen klare fordeler.

Én av fordelene er tilgjengelighet på medlemskap og starttider. I en tid da folk strømmer tilbake til golfbanene igjen har Miklagard kapasitet til å ta imot mange flere enn de vel 300 som så langt har meldt seg inn i den nystiftede klubben.

– Vi har bedre forutsetninger for å lykkes enn noen gang. Gjelden er betydelig redusert. Og golfselskapet har fått inn eiere med kapital og vilje til å investere mer i golfproduktet her, forsikrer Karlsen og gir Norsk Golf en statusrapport på de viktigste områdene.

Arild André Karlsen

Sammen med ansatte, samarbeidspartnere og medlemmer vil vi skape det beste golfproduktet i Norge. Vi kommer ikke dit i 2024, det klarer vi ikke. Men det er målet vi skal jobbe mot.

ARILD ANDRÈ KARLSEN

Ny organisasjon på plass

Flere kjente fjes blir med videre i den nye organisasjonen. Greenkeeper Duncan Bruce vil fortsatt lede banemannskapene. Også køllemaker Tom Horley fortsetter på Miklagard. I tillegg håper baneselskapet å ha en ny sportssjef eller golfdirektør på plass rett over påske.

– Vi har også rekruttert bra folk som får ansvaret for medlemsservice og Miklagard Business Club. Vi har valgt å ikke ansette en daglig leder. I stedet vil det rapporteres direkte til styret, i hvert fall nå i første omgang, opplyser Karlsen.

Han tar selv plass i styret i Miklagard Golfdrift AS som ledes av advokat Benjamin Nordhaug. Øvrige styremedlemmer er foreløpig Trond Laeng, Tore Waagø, Cato Aamodt og Øivind Scheid Bjørnstad, som ledet den gamle konstellasjonen fram til konkursen i januar.

– Vi komplementerer hverandre bra. Her er både kontinuitet og noe nytt. Og det gjelder også for våre samarbeidspartnere. Vi har fått med mange av de gamle og en del nye i tillegg, forteller Karlsen.

Tett dialog med hotellet

Spesielt gledelig er den positive dialogen med Lily Country Club, det tilstøtende hotellet bak den 18. greenen. Den korte veien fra hotell til bane byr på muligheter som andre ikke kan vise maken til.

– Det er synergier her som helt klart kan utnyttes bedre. Heldigvis ønsker begge parter et tettere samarbeid. Og det skal komme både gjester og medlemmer til gode, understreker Karlsen, som med sitt eierskap i det svenske storprosjektet Crownwood også har andre ess i ermet.

– Vi hadde flere tanker i hodet når vi formet medlemskategoriene. Det overordnede målet var å finne riktig pris på det som skal bli Norges beste golfprodukt og samtidig gjøre det tilgjengelig for alle som bor i nærområdet.

– Ingenting er hogd i stein. Men på toppen skal vi ha et attraktivt totalmedlemskap som kan gi fordeler både på hotellet og flere andre baner, eksempelvis Crownwood, sier han.

Arild André Karlsen

Nå skal vi først få opp banekvaliteten og dra i gang en lokal golfklubb som alle kan trives i, med mange sosiale aktiviteter. Når det er på plass, er Miklagard veldig interessert i større turneringer.

ARILD ANDRÉ KARLSEN

Håper på tidlig åpning

I første omgang er nok de fleste medlemmer av nye Miklagard GK mer enn fornøyd med golfspill på Kløfta. Det så stygt ut lenge. Også med tanke på vedlikeholdet av banen.

– Det har gått bra. Tilbakemeldingene fra banemannskapene er veldig positive. Banen har overvintret vesentlig bedre enn de foregående åra. Hvis naturkreftene ikke ødelegger, håper vi på åpning tidlig i mai. Men vi må selvsagt se an. Vi åpner når banen er klar, fastslår Karlsen.

Sammen med de andre eierne har han allerede lagt planer for videreutvikling av golfanlegget.

– Det skal vi jobbe kontinuerlig med, sier han. – Og noe av det vi vil prioritere høyest, er utbedring av treningsområdene. Vi har mer enn nok areal, både rundt klubbhuset, ved hotellparkeringen og ut mot E6. Også på dagens range kan det gjøres grep.

– Hva vil dere oppnå med større og bedre treningsområder?

– Det er bra for alle. Jeg forstår de som savner den gamle rangen. Og i tillegg vil vi legge til rette for mer aktivitet for barn og unge. Vi gleder oss til den videre dialogen med kommunen og skolene for å få til et tettere samarbeid.

– Ble dette neglisjert tidligere?

– Om ikke neglisjert, ble det iallfall ikke prioritert høyt nok. Men det skal vi gjøre framover, lover Arild Karlsen, som heller ikke har glemt at Miklagard er en ypperlig turneringsbane for store mesterskap.

– De fleste kjenner engasjement mitt der, sier han. – Men nå skal vi først få opp banekvaliteten og dra i gang en lokal golfklubb som alle kan trives i, med mange sosiale aktiviteter. Når det er på plass, er Miklagard veldig interessert i større turneringer. Vi ønsker en sterk sportslig satsing. Det er viktig for Golf-Norge.

LES OGSÅ//

Powered by Labrador CMS