NY KLUBB PÅ KLØFTA//

Enige om Miklagard: – Vi er selvfølgelig veldig glade

Det blir spill og ny klubb på Miklagard fra sesongstart i 2024. En liten gruppering ledet av golfinvestor Arild André Karlsen er nå enige om kjøp av boet, og det eneste som nå gjenstår er de formelle underskriftene.

Miklagard
Arild André Karlsen (øverst) og Tore Waagø har lenge kjempet for å sikre videre drift på Miklagard. Nå er de enige med boet om å overta anlegget.
Publisert

– Av alt jeg har gjort, så er nok dette noe av det viktigste, sier Arild André Karlsen til Norsk Golf onsdag kveld.

Etter flere uker med forhandlinger bekrefter nå golfinvestoren at de har kommet til enighet med konkursboet om å overta golfbanen, klubbhuset, driving range og tilhørende golffasiliteter på Kløfta.

De neste dagene skal de formelle papirene signeres før et nytt aksjeselskap skal etableres, en ny klubb stiftes og medlemmer rekrutteres.

Åpner til vanlig tid

– I tillegg skal vi forme en helt ny organisasjon og inngå avtaler for alt som trengs for å drive en golfbane. Det som er klart, er at det blir spill på Miklagard fra sesongstart i 2024 og at banen skal kunne åpnes til vanlig tid, sier Karlsen.

– Hvor mye betaler dere for boet?

– Vi ønsker ikke å gå ut med sum, men vi er selvfølgelig veldig glade for å ha kommet til enighet. Dette er en investering i livskvalitet for hele regionen vår, og vi vet av engasjementet dette har skapt at det betyr veldig mye for mange. Derfor er dette så ufattelig viktig.

– Hva slags klubb ønsker dere nå å etablere?

– Det er litt tidlig å gå i detaljer på det. Men vi har ingen andre planer enn å følge det samme konseptet som har vært her tidligere, svarer Karlsen og bekrefter at den nye klubben ønsker å være tilsluttet Norges Golfforbund.

–  Ja, vi vil stifte en klubb som tilhører NGF. Og alle tidligere medlemmer vil få tilbud om å blir med i den nye klubben, fastslår han.

Stor støtte fra Golf-Norge

I prosessen med å sikre videre drift på Kløfta har det for alvor gått opp for Karlsen hvilken posisjon Miklagard har i Golf-Norge.

– Det har vært stor interesse fra mange flere enn de som er engasjert her lokalt på Romerike. Det er naturligvis svært hyggelig, og derfor ønsker vi også å åpne opp for at flere kan investere i nye Miklagard Golfklubb. 

– Vi skal sørge for at klubben blir finansielt mer solid enn noen gang, og samtidig ta lærdom av det som er gjort tidligere, sier Arild André Karlsen.

– Hva tenker du på da?

– Vi ønsker å ta større ansvar i hele regionen, samarbeide tettere med kommunen og skolene rundt oss, og så må vi bli flinkere til å nå barn og unge rundt oss. 

Også Tore Waagø, som har 22 år bak seg som ansatt i Miklagard GK, gleder seg stort over at budet nå er akseptert. 

– Vi er selvfølgelig sykt happy for at vi nå er enige. Nå har vi mye jobb foran oss, men den jobben starter vi på umiddelbart, sier han.

Powered by Labrador CMS