«Jeg går inn i denne uken med blandede følelser: begeistring, men også litt vemodighet. Etter syv år vil jeg denne uken offisielt spille min siste turnering som profesjonell golfer. Jeg skal starte et nytt kapittel i livet, og jeg gleder meg til det som venter. Jeg er så takknemlig for å hatt muligheten til å leve av å spille golf i så mange år.», skriver Engzelius på sin Instagram-profil.

Engzelius, som har vunnet tre kongepokaler, var en del av «den gylne generasjonen» i norsk golf med spillere født sent på 1980-tallet og tidlig 1990-tall, sammen med blant andre Marius Thorp, Espen Kofstad, Knut Børsheim, Anders Kristiansen og Are Friestad.

Etter fire år ved University of Tulsa tok Engzelius steget inn i de profesjonelles rekker etter LPGA-kvalifiseringen i desember 2012, der hun sikret seg Symetra Tour-kortet og en begrenset plass på LPGA-touren i 2013.

Engzelius konkurrerte på nivå 2 i USA frem til 2017, der det store høydepunktet var seieren i Symetra Tour Championship i 2017.

Engzelius, som har vært mye plaget av skader de siste årene, kom tilbake til Europa i fjor etter at hun sikret europatour-kortet for første gang i kvalifiseringen i Marokko. Der ble hennes beste resultat andreplassen i Womens NSW Open i mars i fjor.

Andalucia Costa del Sol Open de Espana blir nå Team Norway-spillerens siste turnering som tourspiller. Turneringen spilles fra torsdag til søndag, og hun får norsk selskap av Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Celine Borge.