Bergenseren imponerte i opptakten til mandagskvalet med en 66-runde (-6) i fredagens pre-kvalifisering. Mandag stod det tre plasser på spill, og Marøy hadde håp om å bli tidenes andre nordmann i en PGA Tour-turnering. Dessverre var han aldri i nærheten av å komme seg gjennom det trange nåløyet.

Med en runde på tre over par endte han på 85. plass i det 124 mann store feltet, bestående av en rekke spillere med erfaring fra PGA-touren. 

Vetle Marøy tok steget over i de profesjonelles rekker i februar i fjor.Han avsluttet amatørkarrieren ranket som nummer 171 på verdens amatørranking, nest best av de norske spillerne. Han skulle etter planen fullføre sine studier ved Odessa College i 2018, men valgte istedet å begi seg ut på profflivet.

I fjor spilte han 13 turneringer i den nordiske ligaen, Nordic League. Det endte med en 83. plass sammenlagt med to 14. plasser som beste resultater. 

Dette var det andre året på rad at Marøy forsøkte seg i mandagskvalifiseringen til det som er en av årets mest populære på PGA-touren – mye takket være det berømte hull 16, der tusenvis av tilskuere, hovedsaklig festglade collegestudenter, flokker seg rundt hullet for å juble frem stjernene. Slik så det ut da Tiger Woods gjorde hole-in-one på hull 16 i debutsesongen i 1996: