I guttefinalen møttes bergenseren Vetle Marøy og hjemmebanespiller Mikkel Bjerch-Andresen til dyst. De to har henholdsvis nylig vært i Tsjekkia og Portugal og representert Norges gutte-og herrelag i EM. I jenteklassen var det ytterlige to EM-spillere som skulle få bryne seg på hverandre – Maria Tønnessen (Grimstad GK) og Julie Lied. Og det skulle bli to spennende finaler.

Marøy beseiret Andresen i finalen med en opp på det siste hullet, mens Tønnessen på sin side var en opp før avslutningshullet som hun også vant. Dermed ble det 2&0 seier.

I de to bronsefinalene vant Tobias Gressum Pettersen (Borregaard GK) og Mariell Bruun (Larvik GK) sine matcher mot Eirik Grønhaug og Vilde Eriksen 1&0.

Den oppdaterte utgaven av Titleist Tour Order of Merit er ennå ikke publisert. Før ukens turnering på Haga lå Marøy på en tredjeplass og Tønnessen på en femteplass på denne listen.

Neste turnering på Titleist Tour-programmet blir norgesmesterskapet for juniorer på Miklagard fra 28. til 30. juli

 

Innledende runder

De innledende rundene av Titleist Tour Match er gjennomført, hvor guttene var delt inn i 13 grupper med 4 spillere i hver pulje, mens jentene var gruppert inn i åtte grupper med fire i hver. Spillerne rangeres etter OoM før inndeling og det vil derfor være slik at spillere i toppen av OoM ikke møtes før i sluttspillet.

I hver gruppe spiltes 3 matcher, der alle møter hverandre. Det spilles nihulls matcher om poeng der seier gir tre poeng, uavgjort ett poeng og tap null poeng. Etter første runde er det ni gutter som har fått full pott med ni poeng på sine tre matcher. Ikke overraskende er EM-spillerne Mikkel Bjerch-Andresen og Andreas Halvorsen blant dem, sammen med Fredrik Jullum, Aksel Olsen, Henrik Ellingsen, Atle Ruden, Andreas Tendenes, Tobias Pettersen og Mathias Schjølberg.

I jenteklassen er det en av Katerina Jæger, sammen med EM-jentene Maria Tønnessen, Julie Lied og Marthe Wold som foreløpig er registrert med ni poeng. Halvparten av spillerne som har vært ute og representert Norge i EM forrige uke og er med denne uken topper dermed sine grupper.

Turneringen avsluttes med sluttspill tirsdag, der spillere rangert på plass 1-8 settes opp til et sluttspill som ender i finale og bronsefinale. Øvrige spillere skal spille én nihulls match om plassering.

Resultater innledende runder

Gutter

Jenter


Før turneringen

Feltet vil være noe svekket da flere av spillerne som har deltatt i EM den siste uka ikke er med, hvilket betyr at flere av spillerne i toppen av Titleist Tour Order of Merit ikke deltar. Fra EM-lagene er det Mikkel Bjerch-Andresen, Vetle Marøy, Andreas Halvorsen, Petter Mikalsen på guttesiden, og Julie Lied, Maria Tønnessen, Marthe Wold og Stine Pettersen på jentesiden som deltar. Kristoffer Ventura, Andreas Gjesteby, Kristian Krogh Johannessen, Olivia Hüllert, Annette Lyche og Nicoline Skaug som alle er topp-fem i OoM deltar ikke.

Turneringen skal spilles på sløyfene Øverland og Nordli.

Dag 1 – Gruppespill
Spillerne deles inn i grupper med 4 spillere i hver gruppe. Spillerne rangeres etter OoM før inndeling og det vil derfor være slik at spillere i toppen av OoM ikke møtes før i sluttspillet. I hver gruppe spilles 3 matcher, der alle møter hverandre. Det spilles 9 hulls matcher om poeng der seier gir tre poeng, uavgjort ett poeng og tap null poeng. Etter første dag settes det opp en ny rangering etter match-poeng. Ved lik poengsum går spiller med flest seire videre, deretter innbyrdes oppgjør og til slutt OoM før start.