Til tross for en sesong preget av skader og ustabilt spill, lever håpet om å fornye LET-kortet i beste velgående for Caroline Martens. Haga-golferen har funnet formet i høst, og har klart seks cuter på rad, inkludert sesongbeste med delt 16. plass i Sør-Afrika for noen uker siden.

 

Nå har hun bare en runde igjen av årets siste Ladies European Tour-turnering, Omega Dubai Ladies Masters, der hun ligger på 50. plass etter te runder. Martens startet fredagens runde på 42. plass, men falt til 50. plass med en skuffende moving day-runde på to over par.

 

Dermed trenger hun en god sisterunde om hun skal beholde kortet, uten å måtte spille neste ukes Q-School-finale i Marokko – som hun forøvrig vant i fjor.

 

Kineseren Shanshan Feng leder på 16 under par. Det gir henne en seks slags ledelse på Melissa Reid fra England.

 

Martens ligger på 85. plass på tourens pengeliste (17 807 euro), bare 1718 euro bak den viktige 80. plassen. Det er de 80 beste på Order of Merit etter søndagens avslutningsrunde i Dubai som beholder kortet.

 

500 000 euro står på spill i Dubai, dobbelt så mye som i vanlige Ladies European Tour-turneringer. Med en topp-30-plassering vil Martens være på trygg grunn, men også en topp-40-plassering kan vise seg å være nok.

 

Fra før av er Marianne Skarpnord allerede garantert en ny sesong på LET. Skarpnord ligger på 58. plass på pengelisten, men deltar ikke denne uken. Hennes sesong ble over i november, da hun brak armen etter et fall på isen.

LEADERBOARD

NB! Kjekstad Golfklubbs Rachel Raastad kvalifiserte seg torsdag til neste ukes Q-School-finale. Til tross for en score på 22 over par havnet hun blant de 42 beste som avanserer til finalen.

 

FINALEKLAR: Rachel Raastad skal spille Q-School-finale i Marokko neste uke. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)