Rory McIlroy fikk akkurat den starten han ønsket seg mandag i Deutsche Bank Championship, da hans luke på tre slag opp til Louis Oosthuizen forsvant på bare de fem første hullene.

Avslutningen på runden var langt i fra stilfull, men han fikk jobben gjort. 

Mot slutten av runden «skyet» han et utslag med treerwooden bare 150 meter – den eneste fairwayen han traff de siste fem hullene. Han måtte senkte en tometersputt for par fra bunkeren, en halvannen meter for bogey på det nest siste hullet. Og han måtte vente på Oosthuizens birdieputt på det 18. hullet for å se om det ble omspill eller ei.

– Jeg haltet litt på veien inn, men jeg gjorde akkurat nok og jeg er veldig glad for at jeg klarte å vinne, sa McIlroy etter runden.

Og seier er det som teller. Verdenseneren befestet sin posisjon ytterligere på toppen av verdensrankingen, og dro samtidig i fra på FedEx Cup-rankingen, hvor han nå er favoritt til å vinne monstersjekken på ti millioner dollar etter The Tour Championship.

Les også: – Jeg begynte å tenke på 59

Med fire birdies på de seks første hullene, og skadebegrensning på de siste ni, avsluttet McIlroy med en runde på fire under par for å vinne med ett slag over Louis Oosthuizen. McIlroy er nå sammen med Tiger Woods de eneste spillerne som har vunnet tre ganger på årets PGA-tour.

Men med en major-tittel og en Playoff-tittel i bagasjen, er det Rory som er favoritt til å vinne «PGA-tour Player of the Year» når året er omme.

– Han er ikke verdensener for ingenting. Han er et fantastisk ungt talent, og har fortsatt mange majorer i seg. Han er en kul gutt ute på banen. Det er herlig å spille med ham. Han får tøffe slag til  å se lett ut noen ganger, spesielt med de lange jernene, sa Oosthuizen om McIlroy.

Sør-afrikaneren var naturlig nok skuffet over å rote bort forspranget sitt.

– Jeg slo ikke ballen bra på back nine etter det han hadde gjort på de første ni, men han gjorde det han trengte å gjøre.

Også Tiger Woods, som startet seks bak, klarte å lansere en sluttspurt, men kom seg aldri nærmere enn tre slag før det siste hullet der en to-putt for birdie ga ham en avsluttende 66-runde. Han avsluttet på tredjeplass, to slag bak, og tjente nok penger til å bli den første spilleren som passerer 100 millioner dollar i innspilte karrierepenger på PGA-touren.

Bak Woods delte Phil Mickelson og Dustin Johnson fjerdeplassen. Sistnevnte la inn gode aksjer for å bli valgt ut til amerikanerne sitt Ryder Cup-lag. Også Brandt Snedeker kan han spilt seg inn i troppen etter sin helgeavslutning på 65 og 67 slag og sjetteplass.

Mens Europa-laget allerede er klart, vil kaptein Davis Love III annonsere sitt lag tirsdag.

Den tredje og nest siste sluttspillturneringen, BMW Championship starter allerede om to dager på Crooked Stick GC i Indiana.