Joakim Mikkelsen har fått akkurat den starten han var ute etter i Q School-finalen i California. Med to under par på den første runden, har han plassert seg på en høyst godkjent 51. plass.

Det er nå syv år siden Henrik Bjørnstad ble den første, og så langt eneste norske spilleren som har kvalifisert seg til verdens gjeveste golftour. Overfor Joakim Mikkelsen sin nystartede nettside joakimmikkelsen.com forteller han:

Det er merkbart forskjell på nivået. Det krever mer å komme igjennom i USA. Jeg husker spesielt i 2008 når jeg spilte på disse to banene, så ble jeg imponert over nivået. Da måtte man gå -19 på seks runder for å få kortet. Vi hadde sjekket historien og da pleide cutgrensen å gå på -7/-8 slag, men når jeg spilte så var det altså -19 slag . Det var helt heavy, forteller Henrik Bjørnstad.

– Man er nødt til å gå lave scorer for å henge med. Gutta er klin gærne da de leverer svært lave scorer fortsatt. Man merker at nivået bare blir bedre og det er flere gode spillere, fortsetter han på Mikkelsens hjemmeside.

Turneringen spilles over de neste seks dagene på golfanlegget PGA West, hvor Bjørnstad selv spilte finale i 2008. Om banene som venter Mikkelsen sier Bjørnstad:

– De er fine baner, men to vidt forskjellige. Stadium er den klart tøffeste av de to. Stiller krav til presisjon og lengde fra tee. Veldig mye vann og veldig mange utslag som er jævlig ekle for å si det slik forteller Bjørnstad. Man bør heller gå for de lave scorene på Niklas Tournament Course. Den banen føles lett og det er her man bør skyte runder på fire-fem slag under par. Lengdemessig så er Stadium Course lik Miklagard, når sistnevnte er satt opp ganske vanskelig, men Stadium Course er veldig mye krevende fra tee. Mye vann og mye out of bounds, forklarer Bjørnstad.

– Stadium Course er mest spektakulær av de to banene de skal spille. Hull 17 er det mest kjente hullet og dette er et par 3 hull med øygreen. Dette er et hull som er helt greit på innspillet hvor man bruker 7-8 jern og legger seg greit på greenen. Men når man kommer til turneringen så står man og håper at man treffer greenen. Det er et jævelmanns hull, fortsetter Bjørnstad. På den avgjørende runden så er det svært mange som går i vannet på dette hullet.

– Det blåser nesten aldri i Palm Spring, så det blir som å spille innendørs. Kan komme noen vindkast, men det varer sjelden lenge sier Henrik Bjørnstad.

Og hva mener Bjørnstad om Mikkelsens muligheter om avansement?

– Jeg tror Joakim har spilt på seg bra selvtillit på de to første stegene.  Han har på en måte fått ut det han og de rundt han vet han er god for, men som han ikke har fått ut når han ble proff. Det har nå endelig begynt å løsne litt. Han slapper av litt mer enn det han gjorde i starten. Han ville kanskje litt mye i starten. Den erfaringen og det gode spillet han nå har fått fra de to første stegene har gitt han en stor fordel. Han har alt å vinne i dettefinale steget, sier Bjørnstad.

– Jeg kjenner ikke spillet hans så godt, men jeg vet at han er god til å slå baller. Hans fremste styrker må være hans  holdninger og hans attitude. Han gir aldri opp og er en innbitt spiller som fighter helt til det er slutt oppsummerer Bjørnstad.

Les artikkelen i sin helhet her.