Det ble klart under Golftinget i Bergen i dag. Samtidig ble Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Nicoline Skaug (Oslo GK) tildelt NGFs juniorstipend på 5000 kroner, mens Erlend Kristoffersen og Stine Pettersen mottok utmerkelser for sine sammenlagtseire i Norgescup.

Utmerkelsen ”Årets Talent” utdeles av NGF årlig, og skal tildeles en kvinnelig eller mannlig utøver som er amatør og som totalt sett kan vise til utmerkede turneringsresultater, stor treningsiver og andre positive sider. Og det er ingen tvil om at Joakim Mikkelsen utfyller alle disse kravene.

Drammenseren har markert seg som en av skolelagets store stjernespiller med  en seier, 15 topp-ti-plasseringer og åtte topp-fem-plasseringer i sin collegekarriere, hvilket gjør ham til Baylor Universitys 5. mest meritterte spiller gjennom tidene. På R&As amatørranking er han nå rangert som den 44. beste amatøren i verden.

I fjor var det Oslo-jenta Marita Engzelius som stakk av med ”Årets Talent”-stipendet. NGFs begrunnelse for Joakim som årets vinner lyder som følger:

”Joakim Mikkelsen har utviklet seg enormt under sine college år i USA. Han er vår klart beste amatør spiller på herresiden, og følger opp gode tradisjoner de siste årene på verdens rankingen. I skrivende stund er Joakim topp 50 på WAGR (World Amateur Golf Ranking). En seier på college har det også blitt i år. Den største prestasjonen i norsk amatør golf var topp 8 (tap i kvartfinale) i verdens eldste, største og meste prestisje fylte amatør turnering British Amateur. Her viste han tidvis fabelaktig golf.

Joakim jobber hardt med utviklingen av sin golf, og har lykkes meget godt med det. Han er en energisk og strukturert kar som kommer til å gå en stor golf fremtid i møte. Han leverer stadig topp resultater på Baylor,og snittscoren hans er best av alle norske amatør spillere. I EM for herrer var han vårt anker i laget som sikret en plass i neste herre EM for lag.”

Norsk Golf gratulerer!