Drammenseren var i delt ledelse gjennom de to første rundene, men klarte ikke å holde seg på toppen av leaderboardet fredag. Det til tross for nok en stabil runde på en under par.

Mikkelsen sin 69-runde bestod av fire birdies, tre bogeys, og resten par, og tok ham til åtte under par for turneringen – ett fattig slag bak vinneren Wes Worster.

Det betydde likevel ingenting, ettersom det var de 38 beste og like som avanserte denne uken. Les om hvordan Joakim opplevde uken i hans blogg på norskgolf.no som kommer mandag morgen.

Det første steget av Q-school spilles enten fra 16. til 19. oktober, 23. til 25. oktober eller 24. til 27. oktober, avhengig av hvilken bane Mikkelsen skulle velge å spille.

– – – – – 

 

Runde 2

Joakim Mikkelsen holder stø kurs på toppen av leaderboardet i Q School-prekvalet i Dallas.

Drammenseren har fortsatt til gode å gjøre en bogey etter 36 spilte hull på The Golf Club of Dallas i Texas, og deler ledelsen med amerikaneren Chris Walling før fredagens tredje og avsluttende runde.

Med tre birdies og resten par kunne Mikkelsen levere nok et prikkfritt scorekort, og med syv under par totalt skal det virkelig gå skeis på fredag om han ikke skal klare å avansere til Q-school-kvalifiseringen.

Det er nemlig de 38 beste og like som går videre, og med ni slag ned til 37. plassen er ikke det en gang et tema for den unge drammenseren – nå er det seier som teller!

– – – – –

 

Runde 1

Joakim Mikkelsen er i gang med prekvalet til Q-school i USA. Der er han på toppen av haugen etter første runde.

Det virker som det skjer noe med Joakim Mikkelsen så fort han svinger køllene på amerikansk jord. Onsdag gikk startskuddet for prekvalet til årets Q-School på The Golf Club of Dallas – det første steget på den lange og beinharde veien til neste års PGA-tour.

Fra og med neste sesong vil Q-school-formatet endres. Da er det slutt på Askeladden-historiene, ettersom det da ikke går an å kvalifisere seg direkte til PGA-touren. De som avanserer fra Q-school fra 2013 vil få spillerettigheter på Web.com Tour (tidligere Nationwide Tour), for så å tjene PGA Tour-kortet sitt der gjennom neste sesong. 

Derfor har Mikkelsen bestemt seg for å forsøke å spille hovedrollen i en ny Askeladden-historie denne høsten, slik Henrik Bjørnstad gjorde da han ble den første nordmannen på PGA-touren i 2006. Og så langt ser det bra ut for drammenseren.

Les Joakims blogginnlegg før turneringen her.

The Golf Club of Dallas ligger bare en halvannen times kjøretur fra Baylor University hvor Mikkelsen tilbragte sine fire collegeår, og i «hjemlige» trakter slo han til med en bogeyfri åpningsrunde på fire under par.

Mikkelsen startet dagen med seks strake par, før dagens første birdie skulle komme på det 7. par-3 hullet. Hullet etter svarte han med en ny birdie umiddelbart. Mikkelsen rundet på to under par, og startet back nine med tre strake par, før han igjen slo til med to strake birdies på det 13. og 14. hullet. Fire par i innspurten sikrer ham delt ledelse sammen med hjemmbanespiller Neal Grusczynski. De to leder med ett slag på fire spillere på delt 3. plass.

Mikkelsen er en av fem ikke-amerikanere i feltet bestående av 76 spiller. Det er de 38 beste og like som går videre til Q-school.

Mikkelsen tar fatt på andrerunden kl. 18.10 norsk tid, i lederball sammen med Grusczynski og Seth Stuart.