Wyndham Championship som ble spilt i helgen, er sesongens siste ordinære turnering på PGA Tour, og dermed siste mulighet for mange til å spille seg inn i FedEx Cup-sluttspillet, og dermed sikret kortet på PGA Tour for neste sesong. De som er topp 125 etter Wyndham Championship er med i playoffs, og har samtidig sikret seg seg fulle rettigheter på PGA Tour kommende år. Og selv om alle drømmer om FedEx Cup, er det garantert det å sikre seg arbeidstillatelse på verdens mest lukrative Tour som er viktigst.

Men golf er vanskelig, og det finnes fryktelig mange gode spillere der ute. Det er bare å ta en kjapp titt på noen av spillerne som faktisk ikke klarte å fornye kortet sitt for den kommende sesongen.

Tommy Fleetwood har vært regnet som en av de aller beste spillerne i verden i flere år. Ryder Cup-stjerne, en ballstriker av rang og med fem seirer på Europatouren. Og til tross for at Fleetwood kun misset cuten i fire av 18 turneringer denne sesongen, har han kun vært topp 25 fire ganger. Han har heller aldri vunnet på PGA Touren på sine 88 forsøk. Da Fleetwood misset cuten, endte han sesongen som nummer 137 på FedEx Cup-lista, det betyr også at han ikke har rettigheter på PGA Tour neste sesong og er avhengig av invitasjoner for å få være med.

Stjerner i trøbbel

Det var flere enn en hårfagre engelskmannen som «mistet jobben» denne helgen.
Ryan Moore har vært på touren siden 2006, men ble nummer 144 denne sesongen og må innom Korn Ferry Tour for å vinne tilbake kortet. Jason Dufner sikret seg spillerett ut denne sesongen ved å vinne Memorial i 2017, men den er nå gått ut – og en 154. plass på FedEx-lista gjør at den tidligere majorvinneren nå står uten fast jobb på PGA Tour.

Rickie Fowler klarte ikke kvalifisere seg for FedEx Cup-sluttspillet, men beholder plassen på PGA Tour takket være seieren i Players Championship i 2015. (Foto: Getty Images)

Blant andre store navn som ikke kom seg innenfor de 125 beste finner vi Justin Rose (126), Francesco Molinari (142), Jimmy Walker (166) og Rickie Fowler (134). Men alle disse er sikret PGA Tour-kortet etter store triumfer de siste årene, og er garantert start i mange sesonger til.