Det var i utgangspunktet de 32 beste spillerne som skulle kvalifisere seg videre fra de to innledende slagspillsrundene til match-sluttspillet, men da den første dagen blåste bort og ble avlyst, bestemte arrangøren for å utsette kvalifiseringen én dag og heller halvere antallet spillere som gikk videre til matchspillet.

Michael A. Mjaaseth, som nylig avsluttet sesongen her i Norge med sin første seier på Garmin Norgescup, er eneste nordmann videre i Frankrike etter runder på +2 og -1. Det holdt til en sterk 5.-plass og en solid seeding i matchspillet, hvor han møter Checcucci Neri fra Italia.

French Boys er en av Europas mest prestisjetunge U18-turneringer og har blitt vunnet av to norske spillere tidligere (Vetle Marøy i 2012 og Kristoffer Ventura i 2011). Fra før av inneholder Mjaaseths internasjonale CV seier i det uoffisielle europamesterskapet for spillere under 16 år, European Young Masters.

Hadde det ikke vært for utsettelsene denne uken, hadde også Mjaaseths 14 år gamle lagkamerat Oscar Bach tatt seg videre til matchspillet. Han endte på 28.-plass, seks over par.

Deretter fulgte William Brun Solum på 41.-plass,  (+8), Herman Huus på 58.-plass (+11), Aleksander Myklebust Bjørge på 79.-plass (+15), Theodor Billington Takman på 83.-plass (+16) og Petter S. Dale på 94.-plass (+20).

Utviklingen i sluttspillet kan du følge her.