Mjaaseth seiret i duellen – vant sin første kongepokal

Duellen mellom Michael Mjaaseth og Jarand Ekeland Arnøy holdt til det 72. hullet. Til slutt knyttet Mjaaseth neven for sin første kongepokal.

Publisert

Etter å ha vekslet på å ha ledelsen gjennom store deler av dagen, trådde begge to på attende tee likt på femten under par. To gode driver midt i fairway sørget for at flere i publikum som tenkte at dette kunne gå til omspill.

Men da Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) gikk i vannet på høyre side av green på sitt andre slag, vippet pilen i Michael Mjaaseths (Oslo GK) favør.

Spenningen holdt seg dog noe i live da Arnøys chip la seg på fem meter. Den påfølgende par-putten skled derimot forbi hullkanten, og Mjaaseth hadde to sjanser på å senke sin egen ball. 

Første forsøk gikk forbi, men da han satte returen kunne Oslo-spilleren senke skuldrene og dra frem smilet etter å å blitt Norgesmester for første gang. 

– Det var en kamp i dag. Det var veldig gøy å vinne, sier Mjaaseth etter runden. 

– Det var mye vind i dag og jeg spilte egentlig ikke så bra. Heldigvis holdt det akkurat i dag, legger han lettet til. 

Buksen gikk av

Duellanten, og årets andre plass, Jarand Ekeland Arnøy var naturligvis skuffet etter egen tabbe på hull 18.

– Jeg valgte et 5-jern og prøvde å slå meg opp kort av green, men så slo jeg den med litt for mye skru og den ble tatt av vinden og endte opp i vannet, sier Arnøy i Discovery-studioet etter runden. 

Det var dog ikke første gang bergenseren var i vanntrøbbel på turneringens siste dag. På hull 3 havnet han i vannkanten, men fremfor å ta straffeslaget og droppe, valgte han å slå ballen der den lå – uten bukse

– Det er ikke noe jeg gjør så ofte, men den lå såpass greit til at jeg valgte å gå for det. Jeg tok vel egentlig bare av meg buksen fordi den hadde blitt søkkvåt og møkkete, forteller han. 

To tredjeplasser på rad 

Tredjeplassen gikk til Mats Ege fra Stavanger GK – som dermed ender opp på samme plass som i fjor. Han gikk i lederballen sammen med Mjaaseth og Arnøy, men i følge han selv var han aldri helt i nærheten av dem.

– Jeg startet for dårlig i dag rett og slett – på et tidspunkt var jeg sikkert seks-syv slag bak dem. Heldigvis klarte jeg å hente meg litt inn igjen og klatre opp til solo-tredjeplass, forteller Ege. 

Ut på nye eventyr

Det skader å ha en kongepokal i bagen når man skal fly over dammen for å starte sin college-karriere på Arizona State neste uke. Det er neste steg for Michael Mjaaseth nå. 

– Jeg vet ikke hva jeg går til, så det blir veldig spennende. Hva som faktisk skjer de neste ukene vet jeg ikke enda, men det blir uansett gøy. De er jo kjent for gode fasiliteter, trenere og bra matching der borte, forteller han. 

For Jarand Ekeland Arnøy sin del blir det en retur til turneringsgolf på Challenge Tour-en. Det er spesielt én ting han skal ta med seg videre fra denne uken på Gamle Fredrikstad. 

– Jeg har bevist at jeg kan spille god golf, spesielt på fredagen med en 63-runde. Det blir godt å ha i bakhodet fremover, sier han. 

Resultater NM 2022

Powered by Labrador CMS