Siddisen rundet av Challenge de Madrid med to birdies, fem bogeys og resten par. Til tross for hans 75 slag (+3) på scorekortet klatret han tre plasser til en delt 22. plass.

 

Slik oppsummerer Tage runden på sin blogg:

 

«Da jeg kom til banen i dag var det frem med ullue og det man hadde av klær. Noen av britene må ha annet blod i årene enn hva resten av verden har. Seks grader og vind fra nord, og noen av de kommer bare i t-skjorte. Så viste det seg at en av de ikke hadde med seg genser en gang, han skulle jo til Spania. Han gikk rundt og spurte andre spillere om de hadde en ullgenser til overs.

 

– Kom i gang bra i dag, spillet fløt fint. -1 etter 8 og følte meg litt snytt for jeg hadde vært innom en del hullkanter allerede. Så fikk banen vise seg fra sin andre side de neste hullene. Lander treerjern-innspillet mitt på hull 9 på green, tar noen hopp og ned til en chip som du ikke får på noen grønt kort-prøve for å si det mildt. Bra slag, men tremetersputten tar hullkanten og ut. Det var historien på de neste to hullene også, landet innspillet på feil side av pinnen og endte opp med noen litt vel tøffe chipper. Etter det så kom spillet seg tilbake til normalen igjen og det ble å ta hullkanter for birdie uten noe uttelling. Hull 17 er et lite monster par 4 i motvind, 61m lang green og 8m bred på det smaleste. De hadde satt en tøff pinne helt fremme på greenen, run-off kort og til venstre, til høyre en elevert bunker så alt uten om der pinnen sto var svarteper. Slår et kanon innspill som lander med pinnen og triller ut til 7m forbi, det var en putt som skulle i og det ble hullkant på både birdie putten og par putten. Ukens første 3putt, sukk.

 

Men ser man på det positive så var det mye bra spill, lenge siden sist jeg spilte CT og ellers mye bra å ta med seg.»

 

Challenge Tour-sesongen starter nå for fullt. Neste turnering, Telenet Trophy slår i gang i Belgia 23. mai.

 


 

Runde 3

 

Eirik Tage Johansen ligger på 25. plass før siste runde av Challenge de Madrid etter en god tredjerunde.

 

Siddisens hyggelige gjensyn med Challenge Tour fortsatte fredag. Tage klatret oppover leaderboardet med en 69-runde på moving day, bestående av fire birdies, en eagle og tre bogeys.

 

– Litt overskyet i dag sammen med en liten bris gjorde at det var enklere å komme seg rundt på banen i dag enn i går da det blåste. Banen begynner å bli bra hard i bakken, så startet første hullet med en overraskelse. Bunkeren som man sikter på 340 meter fra tee kom i spill i dag. Jeg hadde klart å snikke meg forbi på utsiden slik at jeg bare hadde wedge inn på par 5-hullet. Fikk satt den opp fint og sneket meg av første hullet med eagle, skrev Tage på sin blogg etter runden, og fortsetter:

 

– Ellers så hadde jeg savnet å sette noen chipper, og de kom i dag. Satte chipper på hull 9 og 16. Spillet fløt fint de første 10 hullene og var 4 under, litt feil køllevalg førte til litt uortodokse chipper fra rundt greenene på sisste det, så da stoppet det opp litt.

 

Med fem under par sammenlagt har han kun tre slag opp til en topp 10-plassering. Franskmannen Francois Calmels leder på 12 under par, syv slag foran Tage.

 


 

Runde 2

 

Ny nedtur for Knut Børsheim på Challenge Tour torsdag. Eirik Tage Johansen falt også på leaderboardet i den kraftige vinden.

 

Knut Børsheim har ikke fått den starten på Challenge Tour-sesongen han har ønsket seg. Bergenseren åpnet i vinter sin sesong med to missede cuter. Torsdag fortsatte nedturen i Challenge de Madrid.

 

Børsheim åpnet onsdag med en runde på 75 slag, og var avhengig av en runde under par for å komme seg på riktig side av cutgrensen. I stedet ble han syk, og måtte bite tennene sammen for i det hele tatt bare å klare og fullføre runden. 

 

Resultatet ble en 82-runde med åtte bogeys og en dobbelbogey.

 

– Golf tar og golf gir. I dag tok golfen defintivt! Dårlige slag blandet med en cocktail av vondt i hodet og dårlig mage er sjelden oppskriften til suksess. Føltes som jeg var i slåsskamp med ti proffboksere. Først så prøvde jeg bare å overleve, men til slutt måtte jeg bare innse tapet og tok i mot slagene. Kjip dag! skrev en skuffet Børsheim på sin Facebook-profil etter runden.

 

For Eirik Tage Johansen sin del ble det en runde på en over par torsdag. Med tre bogeys, to birdies og resten par på scorekortet falt han ni plasser ned til en delt 30. plass, to under par sammenlagt. Han ligger ti slag bak lederen Francois Calmels fra Frankrike, men har kun tre slag opp til en topp 10-plassering.

 

Tage skriver på sin blogg at gradestokken viste 6,5 grader da han begynte å spille, og kombinert med kraftig vind ble det en krevende dag på jobb.

 

– I førsterunden var det ikke noe merkbar vind slik at mange av par 4-hullene hadde man rundt 150 meter til pinnen. I dag var det enten treerjern i motvind i håp om å komme frem, eller wedge i medvind hvor man håpet at ballen hadde et anker festet til seg når den landet på greenen. Fairwayene og greenene har begynt å bli hardere, så i medvind kom bunkerne på over 300 meter i spill, skriver Tage på sin blogg.

 


 

Runde 1

 

Eirik Tage Johansen fikk et positivt gjensyn med Challenge-touren i Spania onsdag. Det samme kan ikke sies for Knut Børsheim.

 

 
Tage har startet årets sesong på den spanske minitouren Gecko Pro Tour, hvor han imponerte med seiere og topplasseringer uke etter uke. Hans gode resultater på touren gjør at han får betalt Q-School-kvalifiseringen til Europa-touren ved slutten av sesongen.

 

Onsdag var han endelig i aksjon igjen på Challenge Tour og Challenge de Madrid i Spania. Det er hans første Challenge-turnering siden Kärnten Golf Open i Østerrike i juni i fjor.

 

Tage har all grunn til å si seg fornøyd med åpningsrunden i Madrid. Siddissen havnet over par etter bogey på sitt tredje hull for dagen, men det skulle også bli den eneste. Med fire birdies, hvorav tre av dem kom rett etter runding, kunne Tage signere for en sterk 69-runde (-3), og delt 21. plass etter første runde.

 

– Denne uken spiller vi samme bane som jeg spilte Europatour for to år siden. Jeg husket at greenene var ondulerte, men jeg hadde glemt hvor ondulerte. En meter høydeforskjell hvis ikke mer på noen av greenene. Spillet i dag var bra. Det ble en del hullkanter uten at alt dagg i. Takker alltid for en 69, skrev Tage på sin blogg etter runden.

 

Tage belager seg i år på å spille på Alps Tour hvor han har full kategori. I tillegg vil han også få prøve seg i flere Challenge Tour-turneringer ved hjelp av wild cards NGFs Øyvind Rojahn har byttet til seg.

 

Det scores lavt i Spania, og franksmannen Francois Calmels har åpnet opp en luke på tre slag i toppen etter en kanonrunde på ni under par. Fire spillere deler andreplassen på seks under.

 

Ukens turnering er bare den tredje på årets Challenge Tour-program. Forrige turnering ble spilt i februar, og Knut Børsheim hadde en forglemmelig start på året. Med to soleklare missede cuter i sine to første turneringer for året, tok Fana-golferen sikte på å få skuta tilbake på rett kjøl denne uken når han skal jakte en plass tilbake blant Europas beste. Dessverre måtte han over par igjen.

 

Les også: Børsheim langt unna formen 

 

Med 75 slag på onsdagens scorekort deler han 122. plassen så langt, og er avhengig av å heve spillet sitt betraktelig om han skal ha håp om å få med seg de to siste rundene. Alle hans fem turneringsrunder i år har nå vært over par.

 

Les også: «Ny» kropp før ny sesong