Mens Espen Kofstad allerede har sikret seg europatour-kortet for neste sesong, spiller Krogh med kniven på strupen i sesongfinalen Rolex Challenge Tour Grand Final. 

Etter en knallstart på 2021-sesongen var Krogh inne i europatour-varmen i lang tid, men falt utenfor den viktige topp-20-plasseringen på Challenge Tour-rankingen tidligere i høst da han måtte stå over fire turneringer etter å ha skadet beinet på løpetur.

Krogh starter sesongfinalen på 23.-plass på tourens pengeliste med 63 874 innspilte euro – 4346 euro bak engelskmannen Andrew Wilson på den viktige 20.-plassen som gir «opprykk».

Ukens startfelt i Spania består av bare 45 spillere, og disse skal spille om årets største premiepott på 450 000 dollar.

Det betyr potensielt store svingninger på sammenlagtlisten, men Krogh må ha minst en 14.-plass alene for å ha en matematisk sannsynlighet for å klatre til topp-20 på rankingen.

Han må imidlertid også passe seg for spillerne bak seg på pengelisten, og Krogh vil nok være avhengig av en plassering blant de ti beste for å ha mulighet til å rykke tilbake opp til europatouren, hvor han sist spilte i 2019.

Rolex Challenge Tour Grand Final slo i gang torsdag morgen. Du kan følge utviklingen her.