Mens Scott sine kollegaer spilte Byron Nelson Championship, kunne Adam Scott lene seg tilbake i sofaen, vel vitende om at han kom til å bli verdensener for første gang på mandag.

 

– Jeg håper jeg klarer å holde meg i denne posisjonen i lang tid. Jeg har ikke tenkt så mye på det, jeg først og frems fokuserer på er å forbedre meg hele tiden. Så lenge man vinner turneringer, kommer rankingen av seg selv, sier Scott om sin nye verdensenerstatus, i følge golf.com.

 

Forklaring: Slik fungerer verdensrankingen

 

33-åringen er den 17. spilleren, og den andre australieren etter Greg Norman som blir verdensener. Norman tapte sin plass på toppen av rankingen i 1998.

 

Scott har ennå til gode å vinne på touren i år, og hans beste plassering er tredjeplassen fra Arnold Palmer Invitational i mars. Både ham selv, Henrik Stenson, Bubba Watson og Matt Kuchar hadde mulighet til å bli verdensener i The Players Championship for en uke siden, men ingen av dem klarte å bokføre topp 10-plasseringer.

 

Tiger Woods har tilsammen tilbragt utrolige 683 uker på toppen av verdensrankingen, inkludert de siste 60. Han har imidlertid tapt mange poeng denne sesongen som følge av ryggskaden, og vil fortsette å falle på verdensrankingen til han kommer tilbake en gang til sommeren.