På papiret bør amerikanerne nok en gang være overlegne favoritter i Solheim Cup. Likevel har de ikke vunnet turneringen siden 2009.

– Vi har tapt de to siste turneringene, så vi er definitivt «underdogs». De har virkelig imponert de to siste gangene. Vi må spille vår beste golf for å slå dem, fastslår Brittany Lang, som spiller sitt fjerde Solheim Cup denne uken.

Solheim Cup er en anledning for spillerne til å være ekstra sprelske og by på seg selv. Det har spesielt vært tilfelle hos amerikanerne, som har pyntet seg i det amerikanske flagget fra topp til tå.

Det er ikke noe poeng i å fyre opp publikum hele tiden. Vi er her for å gjøre en jobb

Stacy Lewis

Nå har kaptein Juli Inkster sagt til sine spillere at hun ønsker en mer fokusert holdning.

– Det handler om å være mer voksen. Alle her er voksne mennesker. Jeg tror, eller jeg håper, at alle er forbi det stadiet med ansiktsmalinger, tatoveringer og alt det der. Det handler om å vite at man ikke må bli gal etter alle gode slag. Det er ikke noe poeng i å fyre opp publikum hele tiden. Vi er her for å gjøre en jobb, sier Stacy Lewis, som som stiller seg bak beskjeden fra lagets kaptein.

– Vi er ikke heiagjengledere. Det har blitt brukt alt for mye unødvendig energi på hvor man skal ha den og den tatoveringen, eller om hårbåndene matcher antrekkeet. I år skal vi bare fokusere på jobben vi har å gjøre, sier Lizette Salas.

Og Tuttas kommentar til nyheten om at amerikerne skal tone seg ned noen hakk eller tre?

– Vi er naturlig vakre alle sammen, så vi trenger ikke ansiktsmaling!, ler hun og legger til:

– Da jeg spilte mine første Solheim Cups så jeg ikke mye av det. Det har endret seg etter at den yngre generasjonen spillere kom frem. Det viktigste er at folk gjør det de selv er komfortable med. Hvis man ønsker å kle seg ut, skal man få lov til det, sier Tutta.