NEXTUP GOLF TEAM//

– Når Viktor vil bidra, må vi dra nytte av det

De utvalgte spillerne på NextUp er ikke i tvil om at det nye laget vil hjelpe dem videre i satsingen mot toppen.

Peter Kaensche (t.v.) følger Kristian Krogh Johannessens utslag under samlingen i Florida sist uke. Michael A. Mjaaseth og Herman Wibe Sekne gjør det samme.
Publisert Sist oppdatert

Seks norske spillere har fått plass på det private laget NextUp Golf Team, sponset av Uno-X, med verdensstjernen Viktor Hovland som treningspartner og mentor.

Etter flere måneders flørting på Instagram, er giftemålet endelig offentlig. Sist uke var det nyetablerte laget samlet i West Palm Beach under sportslig ledelse av Peter Kaensche. På plass var også Hovland, bare dager før han skal måle krefter med verdenseliten i Masters-turneringen på Augusta. 

Den tredje initiativtakeren, Kristian Krogh Johannessen, som også er et av medlemmene på laget, mener tiden var moden.

– En unik posisjon

Kristian Krogh Johannessen
Kristian Krogh Johannessen

– Akkurat nå er vi i en unik posisjon som gjør at vi kan trene med en av de beste spillerne i verden. Når Viktor også ønsker å bidra, må vi dra nytte av det, sier Krogh Johannessen til Norsk Golf.

Sammen har de hentet inspirasjon fra blant annet sykkelsporten. For selv om de kjemper på hver sin kant, skal prestasjonene utvikles gjennom samlinger, samtaler og delingskultur.

– Alle vet at det skjer bra ting når bra folk møtes for å utvikle seg sammen, sier Krogh. 

– Samtidig er det fint å bli en del av gjeng som kan utfordre hverandre og trekke hverandre opp. Dette yrket er ganske ensomt, og det er mye å hente på dele erfaringer og kunnskap, understreker han.

– Digg med lagfølelse

Herman Wibe Sekne.

Den erfaringen skal nå komme våre tre fremste college-spillere til gode. Herman Wibe Sekne er for tiden Europas høyest rankede amatørspiller og nummer 14 i verden. 

– Som juniorspiller hjemme i Norge hadde vi regelmessige samlinger med Team Norway, men når vi spres på ulike college, blir det mindre av det. Og da blir det ikke like sterk lagfølelse blant de norske spillerne. Det samholdet er ganske digg å oppleve igjen.

Sekne er inne i sitt siste år på Purdue University, og suger til seg alt han kan under samlingene med Hovland og de eldre gutta.

–  Dette er en unik mulighet for meg til å trene sammen med Viktor og andre gode spillere. Jeg synes det er veldig bra at vi kan møtes som dette. Jeg tar med meg mye herfra, sier han.

– Kult og inspirerende

Mats Ege.

Det samme gjør Mats Ege. Den regjerende norgesmesteren skal bli proff til sommeren og har satt seg høye mål framover.

– Som Herman går jeg nå det siste året på college. Det sier seg selv at vi kan hente mange tips og mye læring fra Viktor og de andre som har tatt dette steget fra amatør til proff før oss.

– Det er et stort sprang fra høyt collegenivå til verdenstoppen, understreker Ege.

– Og det er en grunn til at Viktor er der han er. Det viser han også på disse samlingene. Men samtidig er det jo ganske kult og inspirerende å se at vi faktisk kan slå han på en enkeltrunde. Det øker troen på at vi kan nå målene våre.

– Miljø og profesjonalitet

Kristoffer Reitan.

Kristoffer Reitan, som hoppet av DP World Tour før han returnerte til proffgolfen med fornyet motivasjon, tror lagbyggingen kan bli avgjørende for flere enn ham selv.

– Jeg tror et lag som dette er veldig viktig, sier han. – Og for min del handler det først og fremst om to ting. 

– Det første er miljøet. I profesjonell golf er du mye alene. Som amatør hjemme hadde jeg alltid folk å trene med, vi reiste på samlinger og jeg fikk mye energi av de andre spillerne. Men som proff ble det miljøet borte. Det gikk utover både gnisten og motivasjonen. 

– Det andre jeg vil nevne er profesjonaliteten, sier Reitan, som har fått innblikk i den nye sponsorens sykkellag og er imponert over standardene. 

– Jeg vet en del om hvordan Uno-X teamet på sykkel fungerer, og jeg håper at vi kan tilegne oss det samme detaljorienterte fokuset i golf. Jeg er veldig spent på fortsettelsen.

NB! De to andre spillerne på NextUp Golf Team, Kristoffer Ventura og Michael A. Mjaaseth, var ikke tilstede under intervjuet med spillerne. Ventura var opptatt med turneringsspill, Mjaaseth kom senere til samlingen i Florida.

Powered by Labrador CMS