(Oppdatert 13:45)

 

Søndag kveld kunne vi se at Golfbox sin etterlengtede mobilapplikasjon omsider var lansert i Apples nettbutikk. Norskgolf.no la ut en liten infoartikkel om at appen var lansert mandag morgen, og bare sekunder senere begynte tilbakemeldingene i kommentarfeltet å komme. De fleste negative.

I skrivende stund har 67 personer kommentert saken, med klager over savnede funksjonaliteter og feil, såkalte bugs.

 

Les også: Endelig er Golfbox-appen her

 

Samtidig fikk vi et tips om at Golfbox har lansert appen uten NGF sitt samtykke. Det kunne golfpresident Finn H. Andreassen bekrefte da Norsk Golf ringte ham tirsdag.

– Du kan trygt si at vi er veldig lite fornøyd med samarbeidet med Golbox i denne saken. Vi er nødt til å ta en oppklaringsrunde med dem om dette, og en evaluering av vårt samarbeid. Det er veldig uheldig at appen lanseres uten vår godkjennelse. Dette er vi veldig lite fornøyd med, tordnet Andreassen til Norsk Golf.

 

Finn H. har registrert mange av feilene som er påpekt i norskgolf.nos kommentarfelt. NGF hadde selv en liste over mange av de nevnte feilene som skulle fikses før lansering. Men plutselig var appen lansert.

 

– Vi ser at det er en del ting som ikke fungerer fortsatt. Det er tydelig at denne appen er lansert uten at den er testet ut ordentlig. Vi fikk en test på en løsning for en uke siden, og det var mye som ikke fungerte. Vi hadde en avtale med Golfbox om at vi skulle gi vårt samtykke på den siste løsningen, dette er skuffende.

 

Onsdag sendte Carsten Plenge Overgaard i Golfbox oss en mail med en kort kommentar som svar til saken:

«Vi er i løpende dialog med NGF omkring app-prosjektet», heter det i e-posten.

 

Torsdag morgen fikk vi endelig kontakt med Overgaard på telefon. Han fortalte at han var på vei til flyplassen  for et oppklaringsmøte med NGF og Finn H. Andreassen.

Møtet fant sted klokken 11. Overgaard ønsket ikke å kommentere saken ytterligere før møtet med NGF var ferdig. Da Norsk Golf ringte ham igjen etter møtet kunne han fortelle at Golfbox og NGF nå jobber med å utforme en felles uttalelse. Han ønsket imidlertid ikke å si når pressemeldingen vil bli sendt ut, men lover at den vil sendes i løpet av «kort tid». Han ønsker heller ikke å kommentere saken ytterligere før da.

 

Golfpresident Finn H. Andreassen var opptatt med å forfatte pressemeldingen da Norsk Golf ringte ham etter å ha pratet med Overgaard. Heller ikke han ønsket å kommentere saken ytterlige før pressemeldingen er sendt ut.