Losby-golferen gjorde en god jobb torsdag med å komme seg inn på par for dagen til tross for to dobbelbogeys. Dessverre klarte han ikke å ta med seg det samme spillet til fredagen, og fra å gjøre seks birdies i går ble det ikke en eneste en i dag. Det til tross for optimale forhold for å score lavt med strålende sol og bare en lett bris.

 

Med fire bogeys på scorekortet signerte 26-åringen for en 76-runde, og raste med det 70 plasser nedover leaderboardet og utenfor cutstreken som i skrivende stund ligger på en under par.

 

Mange spillere er fortsatt ute på banen eller har ennå ikke begynt sine runder, men Espen har dessverre uansett ikke mulighet til å få med seg helgespillet. Espen gjorde sesongbeste i Open de Espana 21. april, men har siden da fulgt opp med fire strake missede cuter. 

 

Vi har tatt en titt på scorene hans så langt som Europatour-spiller, og tallenes tale er klar: Andrerundene er hans store akillseshæl.

 

Mens Espen har en snittscore på 71,07 slag på sine 14 åpningsrunder, er hans snittscore i andrerundene på 73,57 slag, over 2,5 slag mer per runde. 

 

Ser vi på totalt antall slag på første- og andrerundene har han totalt brukt 995 førsterundeslag denne sesongen, sammenlignet med 1030 alle fredagene.

 

Senest i forrige ukes flaggskipturnering BMW PGA Championship misset Espen cuten som følge av en skuffende andrerunde. Da lå han godt posisjonert med en åpningsrunde på en under par, før en runde på fem over sendte ham nedover listene.

 

Skotske Peter Whiteford leder i Sverige etter en imponerende runde på ni under par. Den tok ham til -10 sammenlagt, noe som gir ham en foreløpig delt ledelse med forrige ukes vinner Matteo Manassero.

Vi oppdaterer saken når alle er ferdigspilt for dagen.

 


 

Runde 1

 

Espen Kofstad åpnet på par i Nordea Masters på Bro Hof, til tross for to dobbelbogeys. Brennhete Matteo Manassero leder igjen.

 

Det holder til en delt 61. plass etter første runde for Espen. Losby-golferen landet i Sverige for noen dager siden, etter å ha tilbragt den siste uken i England hvor han gikk rett fra misset cut i tourens flaggskipturnering BMW PGA Championship, til å komme smertefullt nære en plass i U.S. Open. 

 

Espen har siden den imponerende 8. plassen i Open de Espana i april misset tre strake cuter, men posisjonerte seg greit torsdag for å kunne spille sine første helgerunder på over en måned. Det til tross for to leie dobbelbogeys.

 

– Berg-og-dalbane-dag. Jeg spilte nydelig i 16 hull men gjorde to feil Ser frem til morgendagen, skrev Kofstad på sin Twitter-profil kort tid etter å ha signert for en 72-runde bestående av de to doble, solide seks birdies, samt to bogeys.

 

I toppen har forrige ukes vinner på Wentworth, Matteo Manassero sikret seg nok en ledelse sammen med spanjolen Pablo Larrazabal. Noen begynte nok å hviske 59 da han åpnet torsdagens runde med seks strake birdies, men der skulle også scoren hans holde seg. 20-åringen jager nå karrierens femte seier.

 

– Jeg har aldri hatt en så god start – det var fantastisk. Jeg senket putter, og å komme ut av startgropen slik var merkelig. Jeg er ikke vant til det, konstaterte Manassero til europeantour.com etter runden.

 

Statistikk Espen Kofstad runde 1

 

Snittlengde fra tee – 272 meter

 

Fairwaytreff – 8/13

 

Greentreff – 13

 

Greentreff-putter – 20

 

Antall putter – 31

 

Scrambling – 1/5

 

Sand saves – 1/2