Marthe Wold, Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Ventura leverte avslutningsrunder på henholdsvis 76, 77 og 75 slag i Ungarn lørdag, og endte med det 27 over par for turneringen. Det holdt til en sterk tredjeplass i nasjonskonkurransen, kun slått av Italia og Spania som tok en overlegen seier med en luke på 13 slag.

Etter å ha endt på en 41. plass i fjorårets utgave av turneringen endte Marthe Wold denne gang på en fin niendeplass, og har god grunn til å være fornøyd selv om hun startet dagen som nummer seks.

I gutteklassen var de to 16-åringene Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Ventura med og kjempet om seieren, men det ble tydelig klart at franskmannen Kenny Subregis skulle seile avgårde med tittelen. Han vant til slutt med syv slag. Johannessen og Ventura delte likevel andreplassen, sammen med Kai Kürschner fra Tyskland.

Kristoffer Ventura endte på andreplass også i fjor, mens Johannessen ble nummer fire. En plassering helt i toppen var nok viktig for selvtilliten, etter et europamesterskap i Portugal som ikke gikk helt etter planen for vårt guttelag.

– Marthe leverer bra. Gutta slet i starten, men kjempet til siste slutt. Hadde ingen sjans til å vinne ettersom vinneren aldri gjorde noen feil og spilte bra. Men jeg er fornøyd med resultatet på en dag der golf ikke er veldig viktig, sier landslagstrener Line Berg til Norsk Golf.

 

 

Runde 2

Med en totalscore på 15 over par klarte ikke Norge å bevare sin ledelse i Ungarn fredag, men er fortsatt i aller høyeste grad med og kjemper om seieren. De er to slag bak Spania som de delte ledelsen med etter første runde, og ett bak Italia på andreplass.

16 år gamle Kristian Krogh Johannessen er på sin side fortsatt på toppen av resultatlisten i gutteklassen, men har nå fått selskap i tet av franskmannen Kenny Subregis. Nordmannen leverte en 75-runde (+3), og er to over totalt. 

Slaget bak følger nå Kristoffer Ventura som klatret fra 6. – til 3. plass, etter en runde på par. Runden startet med ni strake par, før de siste ni skulle bli en real berg-og-dalbanetur. En dobbelbogey, en bogey og tre birdies ble oppskriften på det som skulle bli dagens beste norske runde på Royal Balaton Golf & Yacht Club utenfor Budapest.

Marthe Wold lå på sjetteplass før dagens runde, og holder stand etter sin 76-runde. Runden var ett slag bedre enn gårsdagens, og med sine ni over totalt har hun ti slag opp til spanjolen Harang Lee som leder. Lee er forøvrig feltets eneste spiller under par.

– Alle kjemper på og er fornøyde. Mye vær i dag, regn, vind, sol, stille. Begge gutta ble tatt av med to hull igjen pga. lyn men fikk fullført. Jeg er veldig fornøyd. Spådd mye regn imorgen, så starten er en time tidligere, håper på at det blir spill etter planen, lyder landslagstrener Line Berg sin rapport fra Ungarn.

 

Runde 1

Torsdag slo European Young Masters i gang, og Kristoffer Ventura, Kristian K. Johannessen og Marthe Wold har tatt Norge i føringen etter første dag.

Trekløveret ligger totalt åtte over par for turneringen, og deler med det ledelsen med Spania. Slaget bak følger Italia på tredjeplass. Etter et skuffende europamesterskap er det gøy at våre talenter viser hva de er gode for igjen.

Kristian Krogh Johannessen ble dagens norske helt med sin 71-runde (-1). Han gjorde fire birdies, tre bogeys og 11 par på sin solide runde, som var dagens eneste i feltet under par. Den gjør at han leder gutteklassen individuelt, ett slag foran franskmannen Kenny Subregis. Kai Kürschner fra Tyskland følger ytterlige to slag etter. Meget imponerende av den 16 år gamle drammenseren!

Kristoffer Ventura (Moss & Rygge GK) henger også med. Med sin 76-runde er han på en sjetteplass, kun fem bak. Ventura kom forøvrig på andreplass i fjorårets utgave av turneringen. Da endte Johannessen på en fjerdeplass.

I jenteklassen stiller Marthe Wold fra Stavanger Golfklubb som eneste norske deltager, og med 6. plass etter første runde har hun all grunn til å være fornøyd. I fjor kom hun på en 41. plass. Hennes runde på fire over par gir henne en luke på fire slag opp til spanske Harang Lee (Spania) og Roberta Liti (Italia) i tet.

– De har vært utrolig flinke i dag, og spesielt Kristian har spilt utrolig bra. Jeg er også veldig imponert over Marthe og Kristoffer, selv om Kristoffer kun var sånn halvveis fornøyd. Men begge har all grunn til å være fornøyde synes jeg, sier landslagstrener Line Berg som er i Ungarn.

Hun forteller til Norsk Golf at spilleforholdene på banen har vært langt fra optimale.

– Det har regnet veldig mye de siste dagene, og banen var søkkvåt. Ballene stoppet med en gang fordi det var så bløtt, så det var en veldig tung runde. Det har også vært mye vind, så veldig sterkt gjort av Kristian som er feltets eneste spiller under par. 

Konkurransen avsluttes lørdag.

 

Om turneringen

De tre var også med i fjorårets utgave av turneringen. Da endte Ventura (Moss & Rygge GK) på en sterk 2. plass, Johannessen (Drammen GK) på delt 4. plass, mens Marthe Wold noterte seg for en 41. plass i jenteklassen. Maria Tønnessen kom på 26. plass i fjor, men står i år ikke oppført på årets startliste. Sammen endte de på en femteplass i nasjonskonkurransen, slått av Finland, Sverige, Frankrike og England. I år er det 29 nasjoner som deltar.

Dette er ikke første gang trekløveret representerer Norge denne sesongen. Fra 5. til 9. juli spilte de lag-EM for juniorer i henholdsvis Portugal og Italia. 

Kristoffer Ventura ligger for øyeblikket på en 3. plass på Titleist Tour Order of Merit. Til tross for at han har vunnet en gang på denne touren i år må nok sesongens høydepunkt sies å være hans seier i det franske åpne mesterskapet i april. Kristian Krogh Johannessen var nylig med på å bidra til at hjemmeklubben vant lag-NM for juniorer, og er på en 5. plass på Titleist Tour OoM – hjulpet av hans seier på Moss & Rygge for en snau måned siden.

Marthe Wold på sin side ligger på en 8. plass på Order of Merit-listen, med en femteplass i Titleist Tour 2 på Nøtterøy som sin beste plassering denne sesongen.

European Young Masters spilles over tre runder fra torsdag til lørdag på Royal Balaton Golf & Yacht Club, 14 mil syd-vest for Budapest.

Les mer om turneringen her