Landingsstripen var rigget til etter alle kunstens regler, og tross iherdige forsøk greide ikke tordenguden Tor å hindre at NM-finalen I Longdrive ble avviklet på Mørk Golfklubb i Spydeberg lørdag 3 august.

 

Herrene startet først, og Marius Mikkelsen fra Haga GK la listen med en drive på 230 meter. Lenger bak i startfeltet ventet mange hardtslående karer, blant annet proffspilleren Christian Aronsen. Miklagardspilleren sendt av gårde en drive på hele 300 meter, men den var dessverre utenfor landingsstripen og dermed ikke tellende. Aronsen reddet seg imidlertid innenfor med et slag på 276 meter. Det skulle vise seg å holde til en andreplass.

For når tidligere vinner av tidligere tiders lag-NM i Longdrive, Simen Nyland svinger driveren, stopper målebåndet på 283 meter.
Tredjeplass gikk til collegespiller Fredrik Spørck, Borre som drivet 272 meter.

 

I dameklassen var det ingen som kunne gjøre noe med Mørks egen pro Karianne Hillås, som med 233 meter lirket seg inn på topp 10 i herreklassen.
Elena Aarnes, Mørk var neste dame over 200 metersmerket, 207 meter og andresplass, mens Stine Fosser Wenger fra Nes GK tok tredjeplas med 163 meter.

 

Longdrive-mesterne kunne smykke seg med hvert sitt armbåndsur fra Maurice Lacroix, mens andre plass fikk henholdsvis en vanntett bag fra Callaway (damer) og en avstandsklokke fra Garmin. Det var premiering ned til 5. Plass, da Lacoste stilte med godlukt; Eau de Toilette for både ham og henne.

 

Peder Mørk i Mørk GK og Norsk Golf ønsker velkommen til neste års kvalifisering som starter på Golf Expo som går av stabelen på Norges Varemesse på Lillestrøm første helg i november. Her blir det Trigolf for barn, simulatorgolf og mye moro.