Reitan, som tidligere i sommer ble rangert som Europas beste U-16-spiller, topper nå World Junior Golf Ranking, foran de tre amerikanerne Brad Dalke, Sam Burns og Austin Connelly. På femteplass finner vi en annen nordmann, Jarand Ekeland Arnøy fra Fana.

 

– Har endelig nådd toppen av World Junior Golf Ranking! Det har vært en fantastisk sesong, og jeg ser frem til å starte 2015-sesongen i USA snart, skriver Reitan på sin Facebook-profil.

 

Reitan, som forøvrig er rangert som verdens 290. beste amatørspiller, endte i helgen på andreplass i Evolve Spanish Junior Championship i Spania, etter å ha tapt i omspill. Der avsluttet han med en forrykende 64-runde på åtte under par – 16-åringens beste runde noensinne.

 

På norsk jord står Reitan med en seier og tre pallplasseringer på Titleist Tour denne sesongen. Han vant Suzann Junior Challenge for andre år på rad, Skandia Junior Open i Sverige, bidro til lagseier i Italian U16 Championship, og var også en del av det norske laget som tok gull under junior-lag-VM i Japan tidligere i sommer. Reitan endte også i toppen i de prestisjetunge turneringene European Young Masters, French Boys og German Boys.

 

World Junior Golf Ranking