Norsk golfamatør (18) nær sensasjon i Sverige

I helgen kjempet Celine Brovold Sanne med de nest beste golfproffene i Europa.

Publisert

Celine Brovold Sanne kjempet lenge om 2.-plassen i helgas turnering på LET Access tour (nivået under Ladies European Tour). Sanne, som er amatør, leverte tro strålende åpningsrunder på 69, og 71 slag, og så ut til å skulle kjempe om plassen bak den overlegne vinneren Nayeon Eum fra Sør-Korea.

På lørdagens finalerunde i Anna Nordqvist Vasteras Open viste Sanne mer av det samme, og ved runding (halvspilt runde) var det lite eller ingenting som skilte topp 10 – med unntak av Eum som cruiset i front, og til slutt vant med tre slag (-8).

I motsetning til de to dagene i forveien, rullet ikke birdieputtene i for 18-åringen som feiret bursdag for to dager siden. Etter til sammen ni birdier på de to første dagene, var den ene birdien på finaledagen ikke nok til å sikre en aldri så liten «sjokk-overskrift».

I stedet avsluttet jenta fra Røyken turneringen med bogeyer på hull 7, 8, 17 og 18, og med bare par imellom, manglet det til slutt fire slag på det som ville vært en oppsiktsvekkende topp 3-plassering for den norske amatøren fra Røyken.

Sandra Nordaas og Tina Mazarino deltok også. De endte på henholdsvis 44.- og 28.-plass, med +10 og +14 som endelig score.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS